Retorn de les restes de dos soldats republicans a Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) i Sabadell (Vallès Occidental)

query_builder   11 novembre 2021 12:58

event_note Nota de premsa

Retorn de les restes de dos soldats republicans a Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) i Sabadell (Vallès Occidental)

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, retorna a les seves famílies les despulles de Josep Sans Cabot i Anton Casanovas Castany.

Es tracta de les dues darreres persones que van ser identificades aquest estiu gràcies al Programa d’identificació genètica de la Generalitat.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, lliurarà a les seves famílies aquest dissabte, 13 de novembre, les restes de dos altres soldats republicans que van morir durant la Guerra Civil. Es tracta de les dues darreres persones que van poder ser identificades durant aquest estiu, gràcies al Programa d’identificació genètica, que encreua les mostres d’ADN dels familiars que ho sol·liciten amb les restes que es recullen a les fosses que el Govern va exhumant.

Les víctimes són Josep Sans Cabot i Anton Casanovas Castany, membres de l’exèrcit republicà que van morir al front de l’Ebre l’any 1938, que s’han localitzat, respectivament, a Corbera d’Ebre (Terra Alta) i Miravet (Ribera d’Ebre).

L’acte de retorn de les despulles de Josep Sans es farà dissabte al cementiri de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) a les 10.30 h. Posteriorment, la consellera es desplaçarà a Sabadell per formalitzar el retorn del cos d’Anton Casanovas, en un acte que començarà a les 12.30 h.

Als dos actes d’entrega hi assistiran representants de les dues famílies, així com el director general de Memòria Democràtica, Antoni Font.

 

ACTE:

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, retorna a les seves famílies les restes de dos soldats republicans

DIA:

Dissabte, 13 de novembre de 2021

 

HORA:

LLOC:

10.30 h - Retorn a la família de Josep Sans Cabot

Cementiri de Sant Andreu de Llavaneres

Camí de l'Església Antiga, 4, 08392 Sant Andreu de Llavaneres, Barcelona

 

 

HORA:

LLOC:

12.30 h – Retorn a la família d’Anton Casanovas Castany

Cementiri Sant Nicolau de Sabadell

Av. de Polinyà, s/n, 08202 Sabadell, Barcelona

 

La consellera Ciuró retorna a les seves famílies les restes de dos soldats republicans

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, retornarà a les seves famílies les restes de dos soldats republicans. Josep Sans Cabot i Anton Casanovas Castany són les dues darreres persones que van ser identificades aquest estiu gràcies al Programa d’identificació genètica de la Generalitat.

  • 10:30|Retorn a la seva família les despulles de Josep Sans Cabot. Cementiri Sant Andreu de Llavaneres|Sant Andreu de Llavaneres (Maresme)

    La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, retornarà a la seva família les despulles de Josep Sans Cabot.

  • 12:30|Retorn a la seva família de les restes d'Anton Casanovas. Cementiri Sant Nicolau de Sabadell|Sabadell (Vallès Occidental)

    La consellera de Justicia, Lourdes Ciuró, lliurarà a Sabadell les restes del soldat republicà d'Anton Casanovas.