El president Aragonès signarà demà, a París, un Acord de col·laboració amb la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay

query_builder   18 novembre 2021 14:49

event_note Nota de premsa

El president Aragonès signarà demà, a París, un Acord de col·laboració amb la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay

 

 • El Memoràndum que s’oficialitzarà demà abasta el període 2021-2025 i enforteix la cooperació entre Catalunya i l’organisme internacional en àmbits com l’educació, la cultura, la igualtat de gènere i els joves, entre altres
 • La consellera Victòria Alsina acompanyarà el cap del Govern en aquest viatge a la capital francesa, que inclourà també una visita al projecte del Pont Seiber que està duent a terme l’estudi català RCR Arquitectes
 • L’agenda del president inclou també, entre altres activitats, una reunió amb el delegat ministerial de Salut Mental i Psiquiatria del govern francès, i amb el president del Musée d’Orsay, amb qui visitarà les instal·lacions d’aquest centre artístic


El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, viatjarà a París, on demà divendres, 19 de novembre, té previst signar amb la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, un acord de cooperació entre Catalunya i aquest organisme internacional. L’agenda del cap del Govern a la capital francesa inclourà també, entre altres activitats, una visita al projecte Pont Seiber de l’estudi català RCR Arquitectes; una reunió amb Frank Bellvier, el delegat ministerial de Salut Mental i Psiquiatria del govern francès, i una visita al Musée d’Orsay, amb motiu del projecte de col·laboració entre aquest centre artístic i el MNAC previst per a l’any vinent. Acompanyarà al president la consellera d’Acció exterior i Govern obert, Victòria Alsina i Burgués.

 

Visita projecte RCR Arquitectes i MoU Catalunya-Unesco

El cap de l’Executiu té previst arribar a les 10.30 hores al Pont Seiber, el projecte que està duent a terme a la capital francesa l’estudi català RCR Arquitectes. Aquest despatx olotí és medalla d’Or de la Generalitat i guanyador del Premi Pritzker d’Arquitectura 2017. Aragonès visitarà les obres d’aquest pont, que suposa una estructura de gran envergadura que garantirà la connexió amb l’Îlle Seguin. També l’acompanyarà el delegat de Govern a França, Daniel Camós.

A les 12.00 hores, el president Aragonès arribarà al World Heritage Centre, seu de la Unesco, on signarà amb la directora general d’aquest organisme internacional, Audrey Azoulay, un Acord de col·laboració per al període 2021-2025. 

L’objecte d’aquest Memoràndum (MoU) entre la Generalitat i la Unesco és difondre la tasca d’aquest organisme a Catalunya; promoure un marc de cooperació en àrees d’interès d’ambdues parts, i facilitar la participació de les institucions catalanes en les trobades, projectes i programes internacionals d’interès mutu liderats per la Unesco.

Aquest Acord enfortirà la col·laboració en els àmbits educatiu; cultural; ciències socials i humanes; ciències naturals; àmbit de la comunicació i la informació; prioritat geogràfica d’Àfrica; igualtat de gènere i temes relatius als grups prioritaris d’Unesco: joves i pobles indígenes.

Per motius d’aforament, la signatura serà coberta en règim de pool per l’Agència Catalana de Notícies que distribuirà posteriorment les imatges mitjançant l’adreça:  pool.acn.cat

Un cop realitzada la signatura del MoU, el president de la Generalitat atendrà els mitjans de comunicació a la sala de premsa de la Unesco.(els mitjans interessats en accedir-hi cal que s’acreditin prèviament en la web següent:

https://indico.un.org/event/1000258/registrations/6425/


 
Reunió al ministeri de Salut i visita al Musée d’Orsay

Ja a la tarda (14.30 hores), el cap de l’Executiu mantindrà una trobada amb el delegat ministerial de Salut Mental i Psiquiatria, Frank Bellivier, designat pel govern francès per pilotar els programes referents a la salut mental post covid. La reunió tindrà lloc a la seu del ministeri de la Solidaritat i la Salut. (Aquesta reunió serà coberta informativament en règim de pool per l’ACN, que posteriorment enviarà les imatges mitjançant l’adreça: pool.acn.cat)

El president Aragonès continuarà la seva agenda amb una visita al Musée d’Orsay (16.00 hores), on serà rebut pel president d’aquest centre, Christophe Leribault, amb qui es reunirà i visitarà  després les instal·lacions del museu, que el proper mes de març acollirà l’exposició del MNAC Gaudí. Aquesta mostra viatjarà a París un cop tanqui les seves portes al museu català el dia 6 de març.

El programa del president de la Generalitat inclourà també trobades amb els responsables dels diferents organismes del Govern català a la capital francesa.

Viatge oficial del president Aragonès a París

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, viatjarà a París, on té previst signar amb la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, un acord de cooperació entre Catalunya i aquest organisme internacional. L’agenda del cap del Govern a la capital francesa inclourà també, entre altres activitats, una visita al projecte Pont Seiber de l’estudi català RCR Arquitectes; una reunió amb Frank Bellvier, el delegat ministerial de Salut Mental i Psiquiatria del govern francès, i una visita al Musée d’Orsay, amb motiu del projecte de col·laboració entre aquest centre artístic i el MNAC previst per a l’any vinent. Acompanyarà al president la consellera d’Acció exterior i Govern obert, Victòria Alsina i Burgués.

 • 10:30|Visita al projecte de RCR Arquitectes. Pont Seiber|París (França)

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès,  visitarà el Pont Seiber, el projecte que està duent a terme a la capital francesa l’estudi català RCR Arquitectes, medalla d'Or de la Generalitat i Premi Pritzker d'Arquitectura 2017. Aragonès visitarà les obres d’aquest pont, que suposa una estructura de gran envergadura que garantirà la connexió amb l’Îlle Seguin. També l’acompanyarà el delegat de Govern a França, Daniel Camós.

  També l’acompanyarà el delegat de Govern a França, Daniel Camós.

 • 12:00|Signatura de l'Acord de cooperació amb Unesco. World Heritage Centre|París (França)

  El president Aragonès signarà un Acord de cooperació amb la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, per al període 2021-2025. L’objecte d’aquest Memoràndum (MoU) és difondre la tasca d’aquest organisme a Catalunya; promoure un marc de cooperació en àrees d’interès d’ambdues parts, i facilitar la participació de les institucions catalanes en les trobades, projectes i programes internacionals d’interès mutu liderats per la Unesco.

  Per motius d’aforament, la signatura serà coberta en règim de pool per l’Agència Catalana de Notícies que distribuirà posteriorment les imatges mitjançant l’adreça:  pool.acn.cat

  Un cop realitzada la signatura del MoU, el president de la Generalitat atendrà els mitjans de comunicació a la sala de premsa de la Unesco (els mitjans interessats en accedir-hi cal que s’acreditin prèviament en la web següent:

  https://indico.un.org/event/1000258/registrations/6425/

 • 14:30|Reunió amb el delegat ministerial de Salut Mental. Ministeri de la Solidaritat i la Salut|París (França)

  El cap de l’Executiu mantindrà una trobada amb el delegat ministerial de Salut Mental i Psiquiatria, Frank Bellivier, designat pel govern francès per pilotar els programes referents a la salut mental post covid.  (Aquesta reunió serà coberta informativament en règim de pool per l’ACN, que posteriorment enviarà les imatges mitjançant l’adreça: pool.acn.cat)

 • 16:00|Reunió amb el president del Musée d'Orsay. Musée d'Orsay|París (França)

  El president Aragonès continuarà la seva agenda amb una visita al Musée d’Orsay, on serà rebut pel president d’aquest centre, Christophe Leribault, amb qui es reunirà i visitarà després les instal·lacions del museu, que el proper mes de març acollirà l’exposició del MNAC Gaudí