· Televisió de Catalunya oferirà senyal institucional de l'acte, que serà retransmès pel canal 324 i per govern.cat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, encapçalarà demà, dimarts 23 de novembre, l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació, que enguany es farà amb un format diferent i emularà un programa de ràdio, que conduirà la periodista Gemma Nierga. Així, el saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat es convertirà en un estudi de ràdio i els protagonistes seran els guardonats. A més de Gemma Nierga, el programa comptarà amb la participació de la reportera Laura Grau i de Pablo Sánchez, com a tècnic al punt de control.

El programa s’obrirà a les 18 hores amb una conversa entre Gemma Nierga i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i Pons. A continuació, aniran passant pel programa els diferents guardonats, que en aquesta 20a edició han estat: Carles Porta pel programa Crims de Catalunya Ràdio, en la categoria de Radiodifusió; el programa Polònia de Televisió de Catalunya, produït per Minoria Absoluta, en la de Televisió; la revista Sàpiens, en la categoria de Premsa; FILMIN en l’àmbit de Mitjans d’Arrel Digital; les campanyes del Sistema de Salut de Catalunya durant la primera onada de la pandèmia de la Covid-19, en la categoria de Publicitat, i Cugat Mèdia, en la categoria de Comunicació de Proximitat. Així mateix, la periodista Júlia Otero i la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, guardonats amb sengles mencions honorífiques. El programa es tancarà amb una conversa entre el president Aragonès i Gemma Nierga.

Els Premis Nacionals de Comunicació es van crear l'any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de les primeres emissions regulars de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels guardons és reconèixer les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada durant l’any anterior. Aquests premis també reconeixen trajectòries professionals, institucionals o empresarials que hagin destacat en el seu conjunt. 

El jurat dels premis en l’edició d’enguany està presidit per la consellera de la Presidència i en formen part el secretari de Mitjans de Comunicació Oriol Duran, en qualitat de vicepresident, i pels vocals Núria de José Gomar; Jofre Llombart Anton; Roger Loppacher i Crehuet; Miquel Miralles i Fenoll; Elena Neira Borrajo; Núria Piera López; Patrícia Plaja Pérez;  Jordi del Río i González i Rosa Romà i Monfà.


Cobertura informativa: 
TV3 donarà el senyal institucional de l’acte que facilitarà a la resta de televisions a través de Collserola des de 10 minuts abans de l’inici de l’acte (per qualsevol dubte, cal posar-se en contacte amb producció d’informatius al telèfon 93 499 96 00).

Els fotògrafs disposaran d’una tarima per poder prendre imatges de l’acte.

 La resta de mitjans podran seguir l’acte des de la sala de premsa.

Acreditacions: Els mitjans que vulguin cobrir l'acte cal que disposin de l’acreditació de Palau o bé del carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d’aquests documents, caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa.

L’acte serà retransmès en directe pel canal 324 i per Catalunya Ràdio, així com pel web govern.cat i les xarxes socials del Govern. 

 

18:00|Premis Nacionals de Comunicació . Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Sever)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, encapçalarà l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació, que enguany es farà amb un format diferent i emularà un programa de ràdio, que conduirà la periodista Gemma Nierga. El programa s’obrirà amb una conversa entre Gemma Nierga i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons. A continuació, aniran passant pel programa els diferents guardonats. El programa es tancarà amb una conversa entre el president Aragonès i Gemma Nierga. La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre; el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez- Cambray; la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; el secretari de Mitjans de Comunicació, Oriol Duran; i el director general de Difusió, Ignasi Genovès, assistiran a l'acte.

Cobertura informativa: TV3 donarà el senyal institucional de l’acte que facilitarà a la resta de televisions a través de Collserola des de 10 minuts abans de l’inici de l’acte (per qualsevol dubte, cal posar-se en contacte amb producció d’informatius al telèfon 93 499 96 00).

Els fotògrafs disposaran d’una tarima per poder prendre imatges de l’acte. La resta de mitjans podran seguir l’acte des de la sala de premsa.

L’acte serà retransmès en directe pel canal 324 i per Catalunya Ràdio, així com pel web govern.cat i les xarxes socials del Govern. 

Acreditacions: Per cobrir aquests actes cal disposar de l’acreditació de Palau o bé del carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d’aquests documents, caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça premsa.president@gencat.catindicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa.