La delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, inaugurarà, dijous 2 de desembre de 2021 a les 19.00h, l’exposició Fons perdut de núvols. Andrés Galeano, organitzada pel Centre Cultural-Llibreria Blanquerna, que estarà oberta al públic fins a l’11 de gener de 2022. Aquest acte comptarà amb la presència de l’artista, Andrés Galeano, i de la comissaria, Gisel Noè, del centre d'art M|A|C Mataró Art Contemporani, entitat que, juntament amb el CCLBlanquerna, produeix aquesta mostra.

Fons perdut de núvols s'articula des dels llenguatges de la meteorologia, la restauració artística i la fotografia. Galeano va començar aquest projecte després de conèixer la història de l’arxiu de l'antic Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), confiscat pel règim franquista l’any 1939 i retornat a la Generalitat l’any 1984 en deplorable estat de conservació.

Aquest va ser l'inici d'una intensa investigació consultant diversos arxius catalans. Després revisar centenars de negatius de vidre sobre núvols, fitxes i llibretes amb observacions, va decidir explicar la història a través de l'art.  

L’exposició Fons perdut de núvols del Centre Cultural-Llibreria Blanquerna mostra objectes i material documental original en unes vitrines, així com peces realitzades per l'artista a partir del material localitzat durant la seva investigació.
   

19:00|Inauguració de l'exposició 'Fons perdut de núvols'. Centre Cultural-Llibreria Blanquerna. Delegació del Govern a Madrid ( c. Alcalá, 44)|Madrid (Madrid)

  Emissió en directe

La delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, inaugurarà l’exposició Fons perdut de núvols. Andrés Galeano, organitzada pel Centre Cultural-Llibreria Blanquerna. Hi intervindran l’artista Andrés Galeano i la comissaria Gisel Noè del centre d'art M|A|C Mataró Art Contemporani.