La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, presideix la primera Jornada sobre la llengua en el sistema d'universitats i de recerca

Es donaran a conèixer les dades del primer informe semestral de les universitats catalanes sobre usos lingüístics

query_builder   27 gener 2022 10:15

event_note Nota de premsa

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, presideix la primera Jornada sobre la llengua en el sistema d'universitats i de recerca

Es donaran a conèixer les dades del primer informe semestral de les universitats catalanes sobre usos lingüístics

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, presidirà demà divendres, 28 de gener, la primera Jornada sobre la llengua en el sistema d’universitats i de recerca.

L’acte començarà a les 11h amb la intervenció inicial de la consellera Geis que inaugurarà la jornada. Tot seguit, el director general d’Impacte Territorial i Social del Coneixement, Xavier Quinquillà, presentarà les dades del primer informe semestral de les universitats sobre usos lingüístics i explicarà les línies mestres del futur Pla d’Enfortiment del Català.

Teresa Cabré, presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i Jordi Matas, president de l’Associació Catalana de Ciència Política parlaran a les 11.25h sobre el català com a llengua acadèmica dins un context d’internacionalització. Després, a les 11.45h, hi haurà una intervenció del secretari general de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, i l’acte es clourà a les 12h amb una taula rodona que comptarà amb la participació de la lingüista Carme Junyent, el periodista Francesc Canosa, la investigadora Margarita Navia, i l’estudiant Marc Carbonés.

La Jornada es podrà seguir en directe en aquest enllaç del canal del Departament a YouTube

Els mitjans que vulguin assistir presencialment a la Jornada s’hauran d’acreditar via comunicacio.reu@gencat.cat 

11:00|Les conselleres Geis i Garriga assisteixen a la primera Jornada sobre la llengua en el sistema d'universitats i de recerca. Recinte Modernista de Sant Pau (c. de Sant Antoni Maria Claret, 167) |Barcelona (Barcelonès)

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, presidirà la primera Jornada sobre la llengua en el sistema d’universitats i de recerca, a la qual també assistirà la consellera de Cultura, Natàlia Garriga i Ibáñez. L’acte començarà a les 11 h amb la intervenció inicial de la consellera Geis, que inaugurarà la jornada. Tot seguit, el director general d’Impacte Territorial i Social del Coneixement, Xavier Quinquillà, presentarà les dades del primer informe semestral de les universitats sobre usos lingüístics i explicarà les línies mestres del futur Pla d’Enfortiment del Català. També hi assistirà el secretari de Política Lingüística  Francesc Xavier Vila i Moreno. La jornada es podrà seguir en directe al canal de Youtube de Coneixementcat.