Presentació dels primers resultats en entorn real del nanosatèl·lit Enxaneta i balanç del seu primer any a l'espai

query_builder   31 gener 2022 10:30

event_note Nota de premsa

Presentació dels primers resultats en entorn real del nanosatèl·lit Enxaneta i balanç del seu primer any a l'espai

  • El vicepresident Puigneró presidirà l’acte, que tindrà lloc el 2 de febrer, a les 11h, a Tremp (Pallars Jussà), i es podrà seguir en streaming pel canal de YouTube de Polítiques Digitals

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, presidirà dimecres vinent, 2 de febrer, la presentació dels resultats del primer cas d’ús en entorn real obtinguts per l’Enxaneta, el primer nanosatèl·lit que el Govern va posar en òrbita en el marc de l’Estratègia NewSpace de Catalunya. L’acte tindrà lloc a les 11 h al Centre de Suport Territorial Pirineus de l’ICGC, a Tremp.

Durant la presentació es farà balanç del primer any de l’Enxaneta a l’espai, s’explicarà el cas d’ús que s’està fent en conreus de vinya del Pallars Jussà, i s’avançaran les pròximes proves pilot lligades a la missió de l’Enxaneta que es duran a terme aquest any.

L’acte comptarà també amb les intervencions dels representants de totes les entitats que participen en el projecte: Jaume Massó, director de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC); Ignasi Ribas, director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC); Sergi Figuerola, CTIO de la Fundació i2CAT; i Jaume Sanpera, CEO i cofundador de Sateliot.

L’acte es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de Polítiques Digitals

*Nota per als mitjans:

Els gràfics i periodistes que vulguin cobrir l’acte presencialment, cal que s’acreditin prèviament enviant nom, mitjà i DNI a premsa.politiquesdigitals@gencat.cat   

Els mitjans que vulguin cobrir l’acte telemàticament i participar en l’atenció a mitjans posterior, podran fer-ho via Zoom, mitjançant aquest enllaç: https://zoom.us/j/99289344682 , on hauran d’identificar-se amb nom i mitjà.

11:00|El vicepresident Puigneró presideix la presentació dels primers resultats en entorn real del nanosatèl·lit Enxaneta . Centre de Suport Territorial Pirineus - ICGC ( c. Pompeu Fabra, 21)|Tremp (Pallars Jussà)

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, presidirà la presentació dels resultats del primer cas d’ús en entorn real obtinguts per l’Enxaneta, el primer nanosatèl·lit que el Govern va posar en òrbita en el marc de l’Estratègia NewSpace de Catalunya. El delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, acompanyarà el vicepresident.