Presentació de la commemoració del centenari de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya

query_builder   8 març 2022 12:52

event_note Nota de premsa

Presentació de la commemoració del centenari de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya

La directora general de Cultura Popular, Adelaida Moya, presentarà en roda de premsa dijous 10, a les 11 hores, l’any commemoratiu del centenari de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, acompanyada del comissari de l’Any, Jaume Ayats i Abeyà. La roda de premsa es farà al Departament de Cultura, a la sala d’actes del Palau Marc. 

El Govern de la Generalitat reconeix la importància d’aquesta efemèride tot dedicant-li aquest any commemoratiu. L’Obra del Cançoner Popular de Catalunya (OCPC)fou una institució fundada l’octubre del 1921 a Barcelona per Rafel Patxot, sota la direcció de Francesc Pujol, per promoure la cerca i recollida dels materials literaris i musicals tradicionals, que serien després estudiats i, prèvia tria, publicats. 

L’Obra del Cançoner Popular de Catalunya (OCPC) va ser un dels projectes privats més ambiciosos que es van emprendre durant la primera meitat del segle XX, amb l’objectiu de recollir i estructurar el llegat de la tradició oral de tot el territori de parla catalana.  

Tots aquells periodistes que vulguin assistir a l'acte s'hauran d'acreditar prèviament enviant un correu electrònic a premsa.cultura@gencat.cat 

La roda de premsa també es podrà seguir en línia a través del canal de Youtube del Departament de Cultura. 

 

11:00|Presentació de la commemoració del centenari de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya . Departament de Cultura ( La Rambla, 8)|Barcelona (Barcelonès)

La directora general de Cultura Popular, Adelaida Moya, presentarà en roda de premsa l’any commemoratiu del centenari de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, acompanyada del comissari de l’Any, Jaume Ayats i Abeyà.