El conseller Argimon inaugura a l'Hospital Germans Trias una nova tecnologia per millorar la qualitat de vida de pacients amb tremolor essencial o Parkinson de predomini tremòric

query_builder   9 març 2022 11:18

event_note Nota de premsa

El conseller Argimon inaugura a l'Hospital Germans Trias una nova tecnologia per millorar la qualitat de vida de pacients amb tremolor essencial o Parkinson de predomini tremòric

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, inaugurarà demà dijous 10 de març el nou equipament de l’Hospital Germans Trias per tractar de forma no invasiva pacients amb malalties com la tremolor essencial o el Parkinson de predomini tremòric.

El tractament consisteix en l’aplicació d’ultrasons focalitzats d’alta intensitat (HIFU, per les seves sigles en anglès) guiats per ressonància magnètica al cervell, una tecnologia pionera en un hospital públic a Catalunya. Aquestes ones acústiques actuen al cervell convergint sobre les neurones que causen la tremolor i lesionant-les mitjançant l’ablació tèrmica. Tot això mitjançant un monitoratge continu en temps real tant a nivell clínic com guiat per ressonància magnètica (RM), amb la possibilitat de corroborar tant l’eficàcia com l’aparició d’efectes adversos de manera immediata.

A les 9h els mitjans gràfics podran gravar imatges de les instal·lacions del nou HIFU, situat a la planta baixa de l’Hospital Germans Trias, a l’espai de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI). A continuació (10h), tindrà lloc la presentació a la Sala d’Actes de l’Hospital, ubicada també a la planta baixa.  L'acte de presentació també es podrà seguir i participar de forma telemàtica, via Zoom:

https://zoom.us/j/91084643270
ID de seminari web: 910 8464 3270

10:00|El conseller Argimon inaugura a l'Hospital Germans Trias una nova tecnologia per millorar la qualitat de vida de pacients amb tremolor essencial o Parkinson de predomini tremòric. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol ( ctra.de Canyet, s/n)|Badalona (Barcelonès)

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, inaugurarà el nou equipament de l’Hospital Germans Trias per tractar de forma no invasiva pacients amb malalties com la tremolor essencial o el Parkinson de predomini tremòric.