El Govern celebra dilluns al Palau de la Generalitat un acte institucional per commemorar l'Any Laporte

query_builder   11 març 2022 16:46

event_note Nota de premsa

El Govern celebra dilluns al Palau de la Generalitat un acte institucional per commemorar l'Any Laporte

El president Pere Aragonès encapçalarà l'acte acompanyat dels consellers Josep Gonzàlez-Cambray, Gemma Geis i Josep Maria Argimon

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, presidirà dilluns, 14 de març, l’acte institucional per commemorar l’Any Laporte, un reconeixement que es fa al Dr. Josep Laporte i Salas, coincidint aquest any amb el centenari del seu naixement.

A l’acte, també hi participaran tres consellers: el d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray; la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Serà a partir de les 18.00 hores, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Nascut a Reus el 1922, Laporte va ser metge, polític, gestor i acadèmic.  Destaca, especialment, la seva labor en l’ordenació sanitària de Catalunya i en la modernització del sistema universitari català. Precisament, en reconeixement a la seva trajectòria, l’any 1996, va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi.

 

Nota: L’acte es podrà seguir en directe a la web de govern.cat i a les xarxes socials del Govern. També s'enviarà senyal de l'acte a Collserola.

Els mitjans que vulguin cobrir informativament aquest acte al Palau de la Generalitat caldrà que s’acreditin prèviament, enviant un correu electrònic a l’adreça de premsa.president@gencat.cat abans de dilluns a les 13.00 hores. Serà necessari especificar nom i cognoms; DNI; mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa (redactor, fotògraf, etc.).

18:00|Commemoració del centenari del naixement de Josep Laporte i Salas. Palau de la Generalitat (entrada per c. Sant Sever)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, participarà a l’acte institucional de commemoració del centenari del naixement del dr. Josep Laporte i Salas. També hi participaran el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray; la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis i Carreras, i el conseller de Salut, Josep M. Argimon i Pallàs.

Nota: Per cobrir els actes al Palau cal disposar de l’acreditació de Palau o bé del carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d’aquests documents, caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa.