Hi participarà, entre diversos experts, el secretari general del Col·legi d'Advocats Penal Internacional

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, inaugurarà demà, dimarts 15 de març, a les 16 h, la jornada “La guerra de Rússia a Ucraïna. Anàlisi jurídica des de la perspectiva de la justícia penal internacional i la Cort Penal Internacional”. Hi participarà, entre diversos experts en justícia penal internacional, el secretari general del Col·legi d’Advocats Penal Internacional, Jaume Antich.

La guerra de Rússia a Ucraïna posa de manifest una vegada més la necessitat de disposar de tribunals supranacionals que administrin justícia en àmbits que s’escapen de les jurisdiccions tradicionals. En els darrers dies nombrosos governs han sol·licitat al fiscal de la Cort Penal Internacional que obri una investigació a Ucraïna per saber si la invasió de Rússia ha violat la legalitat internacional i si s’han comès crims de guerra i lesa humanitat.  

La jornada, que es podrà seguir en format híbrid (presencial i zoom), tindrà lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament. Els mitjans de comunicació que hi vulguin assistir presencialment s’hauran d’acreditar a l’entrada del recinte. Els qui ho vulguin seguir per zoom ho han de demanar per correu a l’adreça premsa.justicia@gencat.cat abans de les 14 h de demà, 15 de març.  

 

ACTE:

La consellera de Justícia inaugura la jornada “La guerra de Rússia a Ucraïna. Anàlisi jurídica des de la perspectiva de la justícia penal internacional”

 

DIA:

Dimarts, 15 de març


HORA:

 

LLOC:

 


16:00 h

 

Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada

C/ Pau Claris, 158, Barcelona (per zoom amb una petició prèvia per correu)

16:00|La consellera Ciuró inaugura la jornada 'La guerra de Rússia a Ucraïna. Anàlisi jurídica des de la perspectiva de la justícia penal internacional' . Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada ( c. Pau Claris, 158)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, inaugurarà la jornada  “La guerra de Rússia a Ucraïna. Anàlisi jurídica des de la perspectiva de la justícia penal internacional i la Cort Penal Internacional”. Hi participarà, entre diversos experts en justícia penal internacional, el secretari general del Col·legi d’Advocats Penal Internacional, Jaume Antich.