Reunió del Comitè de Cogestió del Cranc Blau de les Terres de l'Ebre

query_builder   15 març 2022 14:00

event_note Nota de premsa

Reunió del Comitè de Cogestió del Cranc Blau de les Terres de l'Ebre

L’ordre del dia preveu l’aprovació del Pla de gestió per a la pesca del cranc blau al litoral català, el primer en l’àmbit del Mediterrani de l'Estat

 

Es donaran dades sobre les captures comercialitzades a través de les llotges catalanes per valorar l’efectivitat de la gestió pesquera duta a terme pel Comitè

El director general de Polítiques Marítimes i Pesca Sostenible del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, presidirà demà dimecres, 16 de març, a les 17 hores, la reunió del Comitè de Cogestió del Cranc Blau de les Terres de l’Ebre, que tindrà lloc a la Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita (Moll pesquer, s/n - Edifici Llotja de Peix).

 

L’ordre del dia d’aquesta sessió preveu aprovar el primer Pla de gestió per a la pesquera d’aquesta espècie en l’àmbit del Mediterrani de l'Estat.

 

Amb l’aprovació del Pla, es vol refermar l’aposta de les direccions generals responsables de la gestió de la pesca professional i recreativa en aigües marítimes i continentals per una pesca professional intensiva com a mesura de control i reducció de les poblacions de cranc blau. Es donaran dades de les captures comercialitzades a través de les llotges catalanes per valorar l’efectivitat de la gestió pesquera duta a terme pel Comitè.

 

El Comitè està constituït per la Direcció General de Polítiques Marítimes i Pesca Sostenible, conjuntament amb el sector pesquer dedicat a la captura de l’espècie, i per les federacions de pescadors, el sector científic i les organitzacions mediambientals.

 

Els mitjans gràfics que vulguin prendre imatges de l’arribada de les barques amb cranc blau i de l’inici de la reunió ho podran fer a les 16.30 h. L’atenció als mitjans de comunicació es farà a l’inici de la reunió.

 

16:30|Reunió del Comitè de Cogestió del Cranc Blau de les Terres de l'Ebre . Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita (Moll pesquer, s/n - Edifici Llotja de Peix).|Sant Carles de la Ràpita (Montsià)

El director general de Polítiques Marítimes i Pesca Sostenible del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, presidirà la reunió del Comitè de Cogestió del Cranc Blau de les Terres de l’Ebre. L’ordre del dia d’aquesta sessió preveu aprovar el primer Pla de gestió per a la pesquera d’aquesta espècie en l’àmbit del Mediterrani de l'Estat.  Es donaran dades de les captures comercialitzades a través de les llotges catalanes per valorar l’efectivitat de la gestió pesquera duta a terme pel Comitè.