Es presenten a Barcelona els resultats del projecte Truefood

query_builder   19 maig 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Es presenten a Barcelona els resultats del projecte Truefood

Avui i demà es celebra a Barcelona una trobada per exposar els avenços aconseguits
El projecte Truefood (Traditional United Europe Food) és un ambiciós pla de treball en el que hi estan involucrades 42 institucions d’arreu d’Europa (entre elles l’IRTA) i prop de 35.000 empreses del sector agroalimentari. La reunió del projecte té lloc a Barcelona els dies 19 i 20 de maig, a on es presentaran les principals fites i avenços aconseguits. Precisament demà tindrà lloc una roda de premsa per informar dels resultats d’aquest projecte.
 
Millorar la competitivitat en la producció d’aliments tradicionals a través d’innovacions que garanteixin la seva seguretat i satisfacin les expectatives dels consumidors cap a aquests tipus de productes és un dels seus principals reptes.
 
Els consumidors volen aliments segurs, sense riscos microbiològics, però al mateix temps volen una mínima manipulació i que portin el mínim d’additius. Per a la gran majoria d’empreses fabricants o productores d’aliments tradicionals, els hi és difícil investigar o desenvolupar noves metodologies, tant per qüestions de costos com de tecnologia.
 
El projecte Truefood pretén incrementar la competitivitat dels productes tradicionals mitjançant millores en seguretat i qualitat alimentària per a les PYMEs agroalimentàries, acostant-los la tecnologia i els equips d’investigadors, entre els quals es troba l’IRTA. Concretament, a l’IRTA es desenvolupen treballs Truefood sobre pernils amb baix contingut de sal, així com també sobre qualitat nutricional en tomàquet, enciams i coliflor.
 
Les empreses agroalimentàries participants en el projecte es troben agrupades en un consorci format per onze agrupacions i anomenat SPES, que és l’encarregat de fer de pont entre els grups d’investigadors, les empreses i els consumidors. A Espanya, la representant és la FIAB (Federación Española de Industrias de la Alimentación y Bebidas).
 
 
 
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:
Presentació resultats projecte TRUEFOOD
DIA:
Dimarts, 20 de maig de 2008
HORA:
13:30 hores
LLOC:
Edifici Foment del Treball
Via Laietana 32
Barcelona
 
 
 
19 de maig de 2008

13:30|.Edifici Foment del Treball|Barcelona (El Barcelonès)

Responsables del projecte Truefood presenten en roda de premsa els resultats d'aquest treball.