Dimarts 19 d’abril de 2022, a les 19.00h, tindrà lloc la segona sessió del cicle ‘Catalunya-Espanya: del conflicte al diàleg i la negociació política?’ titulada ‘Una negociació sense resultats: els escenaris del no-acord’.

El fracàs del diàleg i la negociació política entre el govern català i espanyol és un dels escenaris plausibles de futur. Què succeirà si els actors polítics no arriben a un acord? Té sentit seguir parlant de conllevancia després de l’1-O i els fets dels darrers anys? És possible i desitjable continuar en un bloqueig permanent que condiciona enormement les dinàmiques polítiques tant a Espanya com a Catalunya? El no-acord suposarà una nova escalada del conflicte?

Presentarà la sessió i introduirà l’acte, la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Ester Capella.

Hi intervindran: Lluís Orriols, politòleg, Doctor en Ciència Política; Agustí Colomines, Doctor en Història Contemporània; Berta Barbet, Doctora en Ciència Política. Moderarà la taula Lola García, Directora adjunta de La Vanguardia.

La comissaria del cicle és Marta Rovira Martínez, doctora en sociologia, professora de la UAB, i consultora de polítiques públiques.

Un cicle, 10 sessions

La delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid organiza, al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna, el cicle ‘Catalunya-Espanya: del conflicte al diàleg i la negociació política?’ amb l’objectiu de contribuir a impulsar un nou clima social i polític que acompanyi la taula de negociació entre els Governs de l’Estat i de la Generalitat. En el decurs de 10 sessions, mensualment, i per espai d’un any, compta amb la participació de veus plurals del món acadèmic, polític i institucional per debatre les diferents perspectives i propostes que ajudin a resoldre el conflicte.

El cicle s’ha organitzat a partir del llibre Catalunya-Espanya: del conflicte al diàleg polític? (ed. La Catarata), impulsat pel Centre d’Estudis de Temes Contemporanis (CETC) de la Generalitat, que conté les reflexions de més d’una seixantena d’autores i autors que aporten la seva diagnosi i propostes entorn a aquest conflicte que s’ha accelerat en els darrers anys.

Per veure les anteriors sessions:

Acte de Presentació del cicle. Novembre de 2021. Enllaç:  https://bit.ly/3rjR1wX

1a sessió. Perspectives feministes del conflicte Catalunya-Espanya’. Enllaç:  https://bit.ly/3M4EiWT

 

19:00|Els escenaris del no-acord. Cicle Catalunya-Espanya a Madrid. Centre Cultural-Llibreria Blanquerna -Delegació del Govern a Madrid- c/ Alcalá, 44|Madrid (Madrid)

  Emissió en directe

La delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, presentarà la 2a sessió del cicle ‘Catalunya-Espanya: del conflicte al diàleg i la negociació política?’ titulada ‘Una negociació sense resultats: els escenaris del no-acord’. Hi intervindran: Lluís Orriols, politòleg, Doctor en Ciència Política; Agustí Colomines, Doctor en Història Contemporània; Berta Barbet, Doctora en Ciència Política. Moderarà la taula Lola García, Directora adjunta de La Vanguardia. Comissaria del cicle la sociòloga Marta Rovira Martínez, professora de la UAB, i consultora de polítiques públiques.