El Centre Cultural-Llibreria Blanquerna participarà a La Noche de los Libros i celebrarà la Diada de Sant Jordi amb el lema 'abraça la lectura'

query_builder   20 abril 2022 13:49

event_note Nota de premsa

El Centre Cultural-Llibreria Blanquerna participarà a La Noche de los Libros i celebrarà la Diada de Sant Jordi amb el lema 'abraça la lectura'

El Centre Cultural-Llibreria Blanquerna celebrarà a Madrid la Diada de Sant Jordi, una jornada amb llibres, música i roses. ‘Sant Jordi 2022 abraça la lectura. Dia del llibre i la rosa’ és el títol del llibret de Suggeriments per conèixer les novetats de literàries en aquest dia clau de la programació cultural de Blanquerna.

Enguany, dissabte 23 d’abril, l’horari de la Llibreria serà entre les 10.30h i les 21.00h, de manera ininterrompuda, amb una carpa ubicada a peu de carrer al davant de l’entrada del CCLBlanquerna. Hi assistirà la Delegada del Govern de la Generalitat a Madrid, Ester Capella: “Sant Jordi és una excel·lent oportunitat per mostrar la vitalitat, fortalesa i capacitat de cohesió de la llengua catalana a Catalunya, i de l’occitana a l’Aran. Des dels seus inicis, ha suposat un impuls a la producció la lectura del llibre en català”.

La Noche de los Libros

La nit abans, divendres 22 d’abril a les 19h tindrà lloc al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna una representació teatral de ‘Poema inacabat’ de Gabriel Ferrater a càrrec de Produccions de Lo Nostro. Aquesta companyia de Reus, ciutat natal de Gabriel Ferrater, posa en escena per primera vegada un dels textos més bells i més teatrals que s'han escrit mai. Adapta el ‘Poema inacabat’ de Gabriel Ferrater per a l'escena mentre cuinen, en directe, una sarsuela. Un espectacle que posa en escena una fita de la poesia catalana i universal

Sant Jordi 2022. Abraça la lectura

En el decurs de la jornada hi haurà una programació cultural que culminarà amb el concert del grup d’origen menorquí Rudymentari.

Activitats:

11 h.- Classe Zero de llengua catalana. Adreçada a tothom que vulgui capbussar-se en la llengua catalana. Una sessió per conèixer-ne la història i començar a parlar-la.

12.30 a 19h.- Tast gastronòmic.  Una selecció de productes de la mà de Catalònia Gourmet, amb la col·laboració d'ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa.

16h. Espectacle infantil Saltimballa i Cantajuga, a càrrec del grup El Gripau Blau. La música en directe, en constant interacció amb les nenes i nens, que podran dansar i cantar lliurement. 

17.30h. VIII Festival literari de relats i vinyetes activitat adreçada als alumnes de les Aules de la Delegació del Govern a Madrid. 

19.30 h. Concert del grup Rudymentari. És un projecte musical amb orígens a Menorca, terra natal en la qual s’inspira el nom, així com el llenguatge i la temàtica de les lletres. Nascut a principis del 2019, a mans del productor King Siva, comparteix vida entre aquestes dues ciutats. Utilitza la música com una eina de transformació social, construint missatges basats en la crítica cap el sistema capitalista, recolzant-se en principis com l’autogestió, l’ajuda mútua i l’acció directa.

Enamorats de la música jamaicana, especialment d’estils com el Roots, Rocksteady i 2 Tone i impregnats de les cultures RudeBoy y Sound System, Rudymentari aspira a convertir-se en una font de projecció, contribuint a través de la seva música a promoure dites cultures amb el seu respectiu moviment en l’actualitat. Per assistir al concert caldrà confirmar prèviament assistència.

 

10:30|Celebració de Sant Jordi 2022 a Madrid. Centre Cultural-Llibreria Blanquerna. Delegació del Govern a Madrid ( c. Alcalá, 44)|Madrid (Madrid)

La delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, assistirà als actes organitzats al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna amb motiu de la celebració de Sant Jordi 2022 durant tota la jornada.