La consellera Alsina viatja dilluns a Brussel·les per denunciar a les institucions europees el cas d'espionatge massiu contra polítics i activistes catalans

Es reunirà amb actors europeus i belgues per abordar la necessitat que l'Estat espanyol iniciï una investigació sobre el cas, a més de tractar altres temes d'interès per al Govern

query_builder   22 abril 2022 18:53

event_note Nota de premsa

La consellera Alsina viatja dilluns a Brussel·les per denunciar a les institucions europees el cas d'espionatge massiu contra polítics i activistes catalans

Es reunirà amb actors europeus i belgues per abordar la necessitat que l'Estat espanyol iniciï una investigació sobre el cas, a més de tractar altres temes d'interès per al Govern

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, viatjarà aquest dilluns a Brussel·les per denunciar el cas d’espionatge massiu contra polítics i activistes catalans revelat aquest dilluns per la revista The New Yorker amb la investigació de Citizen Lab. Entre d’altres, la consellera es trobarà amb el secretari general de la Federació Internacional de Periodistes, Anthony Bellanger, i amb el director de la secció belga francòfona d’Aministia Internacional, Philippe Hensmans. Alsina també es reunirà amb el president Carles Puigdemont.

A banda del cas d’espionatge, Alsina mantindrà reunions amb diversos actors europeus i belgues per abordar altres temes d’interès per al Govern, com ara la gestió dels fons Next Generation EU. És el cas de la reunió que mantindrà amb l’eurodiputat belga Johan Van Overtveldt, que actualment copresideix el grup de treball del Parlament Europeu per al Mecanisme de Recuperació i Resiliència, el principal instrument de finançament del Pla Next Generation EU. Amb Van Overtveldt, que també és president de la comissió de Pressupost de l’Eurocambra, Alsina posicionarà les actuacions de la Generalitat en aquest àmbit d’aquests fons de recuperació post COVID-19. 

D’altra banda, la titular d’Acció Exterior i Govern Obert es trobarà amb l’eurodiputat cors François Alfonsi, amb qui avaluarà l'impuls d'una Macroregió Mediterrània, així com les eleccions a França i la situació política a Còrsega. Encara en l’esfera europea, Alsina compartirà la feina del Govern en el marc de la Conferència sobre el Futur d’Europa amb el president del grup Aliança Europea, Kieran McCarthy. 

A nivell belga, la consellera Alsina es reunirà amb Pascal Smet, secretari d’Estat de la Regió de Brussel·les-Capital, encarregat, entre d’altres, de les relacions europees i internacionals del territori. 

La consellera Victòria Alsina, acompanyada del delegat del Govern davant la UE, Gorka Knörr, atendrà els mitjans dilluns 25 d’abril de 2022 a les 13 h davant del Parlament Europeu (Rue Wiertz 60, Brussel·les). Es prega confirmació amb nom, cognoms i mitjà a comms.eu@gencat.cat.

La consellera Alsina fa un viatge de treball a Brussel·les

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, farà un viatge de treball a Brussel·les per denunciar el cas d’espionatge massiu contra polítics i activistes catalans. Durant la jornada a la capital europea, Alsina mantindrà diverses reunions en àmbits prioritaris per al Govern, acompanyada del delegat del Govern davant la Unió Europea, Gorka Knörr.

 • 09:00|Reunió amb el copresident del grup de treball del Parlament Europeu per al Mecanisme de Recuperació i Resiliència. Parlament Europeu|Brussel·les (Bèlgica)

  La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, es reunirà amb l’eurodiputat belga Johan Van Overtveldt, que actualment copresideix el grup de treball del Parlament Europeu per al Mecanisme de Recuperació i Resiliència, el principal instrument de finançament del Pla Next Generation EU. Amb Van Overtveldt, que també és president de la comissió de Pressupost de l’Eurocambra, Alsina posicionarà les actuacions de la Generalitat en aquest àmbit d’aquests fons de recuperació post COVID-19.

 • 11:00|Reunió amb el president Carles Puigdemont. Parlament Europeu|Brussel·les (Bèlgica)

  La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, es reunirà amb el president Carles Puigdemont al Parlament Europeu.

 • 12:00|Reunió amb l'eurodiputat cors François Alfonsi. Parlament Europeu|Brussel·les (Bèlgica)

  La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, es reunirà amb l'eurodiputat cors François Alfonsi, amb qui avaluarà l'impuls d'una Macroregió Mediterrània, així com les eleccions a França i la situació política a Còrsega.

 • 14:00|Reunió amb Pascal Smet, secretari d'Estat de la Regió de Brussel·les-Capital. Brussel·les|Brussel·les (Bèlgica)

  La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, es reunirà amb Pascal Smet, secretari d’Estat de la Regió de Brussel·les-Capital, encarregat, entre d’altres, de les relacions europees i internacionals del territori.

 • 16:00|Reunió al Comitè de les Regions. Comitè de les Regions|Brussel·les (Bèlgica)

  La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, compartirà la feina del Govern en el marc de la Conferència sobre el Futur d’Europa amb el president del grup Aliança Europea, Kieran McCarthy.

 • 17:30|Reunió amb la Federació Internacional de Periodistes. Espai Catalunya Europa (Rue de la Loi/Wetstraat, 227)|Brussel·les (Bèlgica)

  La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, es trobarà amb el secretari general de la Federació Internacional de Periodistes, Anthony Bellanger, a l'Espai Catalunya Europa.

 • 18:00|Reunió amb Amnistia Internacional. Espai Catalunya Europa (Rue de la Loi/Wetstraat, 227)|Brussel·les (Bèlgica)

  La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, es reunirà amb el director de la secció belga francòfona d’Aministia Internacional, Philippe Hensmans.