La consellera de Justícia retorna les restes d'un nou identificat de la fossa del Mas de Santa Magdalena, a Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre)

query_builder   5 maig 2022 12:00

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera de Justícia retorna les restes d'un nou identificat de la fossa del Mas de Santa Magdalena, a Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre)

Josep Aubeso Rovira va ser mobilitzat per l’exèrcit republicà i va desaparèixer a la Batalla de l’Ebre. Constava a la llibreta del doctor Gras. Aquest document va ajudar a localitzar la fossa més gran que s’ha obert fins ara a Catalunya.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, lliurarà a la família les restes d’un soldat republicà que va morir durant la Guerra Civil. La cerimònia del retorn de les restes serà aquest diumenge, 8 de maig, a les 11 del matí, al cementiri de Montjuïc (Barcelona).

Es tracta de Josep Aubeso Rovira, la segona persona identificada de la fossa més gran que s’ha obert fins ara a Catalunya, la del Mas de Santa Magdalena, a Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre).  El passat 27 de març el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera Lourdes Ciuró van formalitzar el lliurament a la família de les restes del primer identificat: Andreu Flores i Flores, al cementiri d’Arenys de Munt.

Entre el desembre de 2020 i el juliol de 2021 a la fossa del Mas de Santa Magdalena es van recuperar 177 individus i 9 amputacions. Les actuacions van formar part del Pla de fosses 2020-2021, executat pel Departament de Justícia mitjançant la Direcció General de Memòria Democràtica.

ACTE:

La consellera Ciuró retorna les restes d’un nou identificat de la fossa del Mas de Santa Magdalena

DIA:

Diumenge, 8 de maig

HORA:

 

LLOC:

 

11 hores

 

Cementiri de Montjuïc (Via Sant Francesc, agrupació 9)

Carrer de la Mare de Déu de Port, 56, 58, 08038 Barcelona

11:00|La consellera de Justícia retorna les restes d'un nou identificat de la fossa del Mas de Santa Magdalena. Cementiri de Montjuïc|Barcelona (Barcelonès)

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, lliurarà a la família les restes d’un soldat republicà que va morir durant la Guerra Civil. Josep Aubeso i Rovira va ser mobilitzat per l’exèrcit republicà i va desaparèixer a la Batalla de l’Ebre.