Ester Capella presentarà la tercera sessió del cicle 'Catalunya-Espanya: del conflicte al diàleg i la negociació política?'

query_builder   3 maig 2022 18:02

event_note Nota de premsa

Ester Capella presentarà la tercera sessió del cicle 'Catalunya-Espanya: del conflicte al diàleg i la negociació política?'

Dimarts 10 de maig de 2022, a les 19.00h, tindrà lloc la tercera sessió del cicle ‘Catalunya-Espanya: del conflicte al diàleg i la negociació política?’ titulada ‘Referèndum i negociació política’.

El conflicte polític entre Catalunya i Espanya s’ha centrat en els darrers anys en la demanda d’un referèndum d’autodeterminació. És possible celebrar el referèndum d’acord amb el marc constitucional espanyol? Com s’hauria d’articular? Quin és el demos? Hauria de votar només la ciutadania catalana o també l’espanyola?

Presentarà la sessió i introduirà l’acte, la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Ester Capella.

Hi intervindran: Xavier Arbós, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona; Ana Maria Carmona, catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla; Lucía Payero, professora de Filosofia del Dret a la Universitat d’Oviedo; Ignacio Sánchez-Cuenca, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Carlos III de Madrid. Modera la sessió Pere Almeda, director de l’Institut Ramon Llull. 

La comissaria del cicle és Marta Rovira Martínez, doctora en sociologia, professora de la UAB, i consultora de polítiques públiques.

Un cicle, 10 sessions

La delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid organiza, al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna, el cicle ‘Catalunya-Espanya: del conflicte al diàleg i la negociació política?’ amb l’objectiu de contribuir a impulsar un nou clima social i polític que acompanyi la taula de negociació entre els Governs de l’Estat i de la Generalitat. En el decurs de 10 sessions, mensualment, i per espai d’un any, compta amb la participació de veus plurals del món acadèmic, polític i institucional per debatre les diferents perspectives i propostes que ajudin a resoldre el conflicte.

El cicle s’ha organitzat a partir del llibre Catalunya-Espanya: del conflicte al diàleg polític? (ed. La Catarata), impulsat pel Centre d’Estudis de Temes Contemporanis (CETC) de la Generalitat, que conté les reflexions de més d’una seixantena d’autores i autors que aporten la seva diagnosi i propostes entorn a aquest conflicte que s’ha accelerat en els darrers anys.

 

19:00|3a sesssió del cicle Catalunya-Espanya: 'Referèndum i negociació política'. Centre Cultural-Llibreria Blanquerna. Delegació del Govern a Madrid ( c. Alcalá, 44)|Madrid (Madrid)

  Emissió en directe

La delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, presentarà la tercera sessió del cicle Catalunya-Espanya: del conflicte al diàleg i la negociació política? titulada Referèndum i negociació política. Hi intervindran: Xavier Arbós, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona; Ana Maria Carmona, catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla; Lucía Payero, professora de Filosofia del Dret a la Universitat d’Oviedo; Ignacio Sánchez-Cuenca, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Carlos III de Madrid. Moderarà la sessió Pere Almeda, director de l’Institut Ramon Llull.