La consellera de Justícia participa en l'acte de commemoració del 77è aniversari de l'alliberament del camp de Mauthausen

query_builder   12 maig 2022 12:48

event_note Nota de premsa

La consellera de Justícia participa en l'acte de commemoració del 77è aniversari de l'alliberament del camp de Mauthausen

Lourdes Ciuró i Buldó encapçalarà la delegació catalana que retrà homenatge als deportats i víctimes catalanes del nazisme que se celebra aquest diumenge a Mauthausen (Àustria).

L’acte es farà davant la placa pròpia que té la Generalitat de Catalunya a Mauthausen i està organitzat per la delegació de la Generalitat a l’Europa Central. Consistirà en una ofrena floral en record de les víctimes i la interpretació de diverses peces musicals. La consellera Ciuró tancarà l’homenatge amb unes paraules.

Posteriorment, Ciuró participarà en l’acte internacional de commemoració, que organitza l’Amical Mauthausen. A la cerimònia de Mauthausen s’hi sumen cada any entre 10.000 i 15.000 entitats i delegacions d’arreu del món per commemorar les víctimes. Està organitzada per diverses entitats austríaques, com el Comitè Mauthausen, i és un dels esdeveniments més importants i de més repercussió a Àustria.

 

ACTE:

La consellera Ciuró participa en l’acte de commemoració del 77è aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen

DIA:

Diumenge, 15 de maig

HORA:

 

LLOC:

 

9 hores

 

Camp de Mauthausen

Espai de la placa de la Generalitat de Catalunya

Erinnerungsstraße, 1

4310 Mauthausen09:00|La consellera Ciuró participa en l'acte de commemoració del 77è aniversari de l'alliberament del camp de Mauthausen. Camp de Mauthausen - Espai de la placa de la Generalitat de Catalunya Erinnerungsstraße|Àustria (Àustria)

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, encapçalarà la delegació catalana que retrà homenatge als deportats i víctimes catalanes del nazisme a Mauthausen (Àustria). L’acte es farà davant la placa pròpia que té la Generalitat de Catalunya a Mauthausen i està organitzat per la delegació de la Generalitat a l’Europa Central. Consistirà en una ofrena floral en record de les víctimes i la interpretació de diverses peces musicals. La consellera Ciuró tancarà l’homenatge amb unes paraules.