Proclamació del nom guanyador del concurs per batejar el segon nanosatèl·lit de la Generalitat

query_builder   9 juny 2022 12:00

event_note Nota de premsa

Proclamació del nom guanyador del concurs per batejar el segon nanosatèl·lit de la Generalitat

  • L’acte que tindrà lloc el proper dilluns, 13 de juny, a les 18 hores, es podrà seguir presencialment i també pel canal de YouTube de Polítiques Digitals
  • Es lliuraran els premis del concurs organitzat per l’“InfoK”, l’informatiu infantil i juvenil del canal Super3

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, acompanyat de la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, i el director de l’IEEC, Ignasi Ribas, presidirà l’acte en què es farà públic el nom guanyador del concurs per posar nom al segon nanosatèl·lit de la Generalitat. L’acte que tindrà lloc a l’auditori del CosmoCaixa Barcelona el proper dilluns, 13 de juny, a les 18 hores, es podrà seguir presencialment i també pel canal de YouTube de Polítiques Digitals.

Promogut pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), aquest concurs té l'objectiu d'incentivar les vocacions cientificotecnològiques i l'interès dels infants i joves per la nova economia de l'espai. 

La directora i presentadora de l'InfoK", Núria Vilanova, presentarà l’acte, acompanyada del redactor del programa, Miquel Piris. També hi participaran els 24 nens i nenes que han fet les 10 propostes finalistes, acompanyats de les seves famílies. Després de proclamar el guanyador, es farà l'entrega del premi d’un viatge en globus a qui hagi proposat el nom triat a partir dels  gairebé 20.000 vots que han fet arribar els súpers a la web de l’“InfoK”.

El segon nanosatèl.lit de la Generalitat de Catalunya s'enlairarà en els pròxims mesos amb la missió d'observar la Terra amb la finalitat d'ajudar a controlar i combatre els efectes de la crisi climàtica.

*Nota per als mitjans:

Els mitjans gràfics i periodistes que vulguin cobrir l’acte presencialment, cal que s’acreditin prèviament per poder accedir-hi enviant nom, mitjà i DNI a premsa.politiquesdigitals@gencat.cat. 

18:00|El vicepresident Puigneró encapçala l'acte de proclamació del nom guanyador pel segon nanosatèl·lit de la Generalitat. Auditori del CosmoCaixa Barcelona ( c. d'Isaac Newton, 26)|Barcelona (Barcelonès)

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, acompanyat de la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, i el director de l’IEEC, Ignasi Ribas, presidirà l’acte en què es farà públic el nom guanyador del concurs per posar nom al segon nanosatèl·lit de la Generalitat.

La presentació anirà a càrrec de la directora i presentadora de l'InfoK", Núria Vilanova, i del redactor del programa, Miquel Piris. També hi participaran els 24 nens i nenes que han fet les 10 propostes finalistes, acompanyats de les seves famílies. L’acte comptarà amb l’assistència del secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer; el director general d’Innovació i Economia Digital, Dani Marco; la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, i la directora general de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana, Ester Manzano.