Divendres, 17 de juny de 2022.— El proper dilluns, 20 de juny, l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral del Departament d’Empresa i Treball organitza una jornada sobre l’impacte del canvi climàtic en les condicions de treball i, específicament, sobre la prevenció de riscos laborals. Diferents ponents, experts en el seu àmbit, analitzaran com ens hem d’adaptar a noves malalties i riscos –o l’agreujament d’alguns ja existents- que afectaran directament a milers de persones treballadores, provocades per l’augment de les temperatures, els fenòmens climatològics extrems o l’increment de la contaminació química i biològica, entre d’altres.

La jornada tindrà lloc a partir de les 9.30 hores a la sala d’actes de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i també es podrà seguir per streaming. La inauguració anirà a càrrec del secretari de Treball, Enric Vinaixa Bonet, i s’hi podran seguir les següents ponències:

  • “El canvi climàtic a Catalunya: estat actual i perspectives de futur”, a càrrec de Marc Prohom Duran, cap de l’Àrea de Climatologia del Servei Meteorològic de Catalunya.
  • “Impacte de la temperatura ambiental en el risc de patir accidents de treball”, a càrrec de Xavier Basagaña Flores, professor associat d’investigació de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).
  • “Sistemes d’alerta primerenca per a prevenir els efectes de les onades de calor i fred”, a càrrec de Joan Ballester Claramunt, professor associat d’investigació de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).
  • “Nous riscos biològics conseqüència del canvi climàtic i la seva afectació als llocs de treball”, a càrrec d’Antoni Trilla García, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona.

També hi haurà una taula de bones pràctiques d’empreses i agents socials, amb la participació de Marta Tomasa Itarte de COMSA, Francesc Casanovas Martínez de Ciments Molins, Laura Diéguez Ferrer de CCOO de Catalunya i Bernardo Fuertes Lozano de UGT FICA de Catalunya.

Per últim, explicaran el paper de l’Administració en aquest àmbit el director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Marc Sanglas Alcantarilla, i el director general de Relacions Laborals, Treball Autònom i Seguretat i Salut Laboral del Departament d’Empresa i Treball, Òscar Riu Garcia.

Trobareu el programa amb tota la informació en aquest enllaç:

https://treball.gencat.cat/ca/ambits/seguretat_i_salut_laboral/promocio_i_campanyes/jornades_prl/jornada-impacte-canvi-climatic-prl-20-06-2022/

 

La jornada es podrà seguir per streaming a través d’aquest enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=YavYo9wPnhs