Presentació dels resultats del procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua

query_builder   21 octubre 2022 11:46

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació dels resultats del procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, acompanyada del secretari de Política Lingüística, Francesc-Xavier Vila, i la secretària de Govern Obert, Mercè Crosas, presentarà els resultats del procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua i orientacions per a les properes etapes. L’acte tindrà lloc dimarts 25 d’octubre, a les 12 hores, al Palau de Pedralbes i comptarà amb la participació de persones i entitats de la taula del Pacte.

Des de l’1 de març fins al 30 de setembre, s’han recollit més de 300 aportacions per millorar la situació del català, en el procés participatiu de la Generalitat de Catalunya que ha rebut, amb diferència, més aportacions en els darrers anys. Moltes d’aquestes aportacions són fruit del debat de les 12 sessions deliberatives, 16 sessions territorials i les 19 sessions de proximitat autoorganitzades per col·lectius diversos, mentre que també n’hi ha d’elaborades per ciutadans a títol personal i entitats. En conjunt, inclouen més de 2.000 propostes de tots els àmbits.

El calendari fixat preveu la redacció definitiva del Pacte Nacional per la Llengua i l’aprovació pels grups parlamentaris durant el primer trimestre de l’any 2023.

Els mitjans interessats a cobrir l’acte s’hauran d’acreditar prèviament, enviant un correu electrònic a premsa.cultura@gencat.cat (DNI, nom, cognoms, i mitjà de comunicació).