Catalunya i França promouen un fòrum de debat sobre la cultura alimentària i la diversitat

query_builder   2 maig 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Catalunya i França promouen un fòrum de debat sobre la cultura alimentària i la diversitat

El ministre francès d'Agricultura, el conseller Llena i més de 20 experts participaran en aquesta trobada
El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, participarà el proper dilluns, dia 5 de maig, en la Primera Jornada sobre Cultura Alimentària i Diversitat en els Països Euromediterranis. Llena, juntament amb el ministre francès d'Agricultura, Michel Barnier, inauguraran la jornada, que comptarà amb més de 20 personalitats del sector d'Espanya, França, Marroc i Tunísia.
En finalitzar la inaguració, a les 10:00 hores aproximadament, el conseller i el ministre mantindran una trobada amb els mitjans de comunicació.
Aquesta jornada ha estat organitzada pel departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), el ministeri francès de l'Agricultura, la Regió Rhône-Alps, l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i Sopexa.
En el transcurs de la jornada es realitzaran tres taules rodones que tractaran sobre grans temes d'actualitat: la cultura mediterrània i la identitat; la mundialització i l'estandardització del gust i l'educació de la cultura mediterrània.
En aquest sentit, el director general de Planificació i Relacions Agràries del DAR, Antoni Diaz, participarà a la taula rodona "Cultura alimentària i identitat: el gust de la regió", que tindrà lloc a partir de les 10:00 hores.
D'altra banda, la segona xerrada, que porta com a títol "Globalització del gust, estandarització: hi ha risc de perdre el sentit de l'alimentació?", comptarà amb la participació del director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DAR, Joan Gené. Aquesta taula rodona començarà a les 12:00 hores
La tercera taula rodona organitzada, que tindrà lloc a les 16:00 hores, versarà sobre "L'educació per a la cultura alimentària: una peça clau de la salut pública".
La trobada també inclourà un dinar-degustació representatiu de la diversitat i de la cuina regional de Catalunya, França i Marroc. Mey Hofmann, xef catalana; Alain Le Cossec i Jean Philippon, xefs de l'Institut Paul Bocuse de Lyon, i Mohamemed Elakad, xef pastisser marroquí, presentaran les seves creacions culinàries als assistents a la jornada.
El responsable del DAR,Joaquim Llena, presidirà la cloenda d'aquesta primera jornada, on s'aprofitarà per extreure conclusions dels temes que s'hagin exposat en el decurs de les tres taules rodones. La cloenda tindrà lloc a partir de les 18:00 hores.
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:
Primera jornada sobre Cultura alimentària i diversitat en els països euromediterranis
DIA:
Dilluns, 5 de maig de 2008
HORA:
09:30 hores. Inauguració
10:00 hores. Atenció als mitjans de comunicació
18:00 hores. Cloenda
LLOC:
Palau de Pedralbes
Avinguda Diagonal, 686
Barcelona

30 d'abril de 2008

09:30|.Palau de Pedralbes (av. Diagonal, 686)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, juntament amb el ministre francès d'Agricultura, Michel Barnier, inaugurarà la primera jornada sobre Cultura Alimentària i Diversitat en els països euromediterranis. En finalitzar la inaguració, a les 10.00 hores aproximadament, el conseller i el ministre mantindran una trobada amb els mitjans de comunicació.