La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, inaugura dimecres la desena edició de Fira Gran

query_builder   6 maig 2008 00:00

event_note Nota de premsa

La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, inaugura dimecres la desena edició de Fira Gran

El Departament hi participa, a través de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, amb conferències i tallers adreçats a la gent gran
La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, inaugurarà demà, dimecres 7 de maig, a la Farga de l’Hospitalet, la desena edició de Fira Gran, acompanyada per la secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta
Firagran 2008, segons Profei S.L., l’empresa organitzadora, pretén millorar la qualitat de vida de les gent gran a través de quatre grans eixos: assessoraments i informació, reivindicació de drets, promoció de l’autonomia personal i promoció de l’activitat i la participació.
 
El Departament d’Acció Social coincideix en la recerca d’aquests objectius i, per aquest motiu, des de la seva primera edició hi participa activament. Enguany, a través de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, presentarà la Llei de Serveis Socials als assistents a Firagran, interessats en el tema; també donarà a conèixer la creació de la Oficina de la Gent gran activa.
 
D’altra banda, la Secretaria, juntament amb el Consell de la Gent Gran de Catalunya, presentaran les conclusions del 5è Congrés de la Gent Gran, que ja estan treballant per el 6è Congrés que tindrà lloc el 2010.  Així mateix, amb col·laboració amb la Fundació Viure i Conviure de la Caixa de Catalunya i de la Creu Roja, presentarà la Guia de maltractaments a les persones grans, que dona pautes i orientacions per la seva prevenció i detecció. També s’oferiran tallers de memòria orientats a exercitar i estimular les funcions cognitives que es deterioren amb el pas del temps; aquests tallers es faran amb col·laboració amb la Fundació Agrupació Mútua. Per últim, amb col·laboració amb la Universitat de Barcelona, a través del Centre Dona i Literatura, se celebrarà un recital poètic.
 
Coincidint amb Firagran 2008, se celebren Expogran i el III Congrés de Professionals i Entitats de Geriatria i Gerentologia de Catalunya, que inaugurarà Carme Porta, Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania. L’acte inaugural del Congrés tindrà lloc el mateix dimecres , dia 7, a les 10 del matí a l’Auditori de la Farga de l’Hospitalet.
 
La consellera lliura els VIII premis Fira Gran
 
Després de la inauguració de Firagran, a les 12.00 h, la consellera Capdevila lliurarà els VIII Premis de Firagran, dedicats als àmbits cultural, professional, esportiu, cívic i social. Enguany, els guardonats són: l’actriu i directora teatral Maria Lluïsa Oliveda en l’àmbit Cultural; el tenista Andrés Gimeno en l’apartat d’Esports; la historiadora Eulàlia Duran en l’àmbit Professional;  l’ Associació Nou Horitzó en l’àmbit Civil i Social per a entitats; a l’ex-president de la Generalitat Pasqual Maragall en l’àmbit Civil i Social per a persones; i el cirurgià Moisès Broggi, premi de l’Organització.

11:00|.Sala Fòrum de La Farga de l'Hospitalet|Hospitalet de Llobregat (El Barcelonès)

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, acompanyada de la secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, inaugurarà FIRAGRAN i EXPOGRAN. També hi assistirà el secretari general d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada. Després de la inauguració de Firagran, a les 12.00 h, la consellera Capdevila lliurarà els VIII Premis de Firagran, dedicats als àmbits cultural, professional, esportiu, cívic i social.