Mossos d'Esquadra, Bombers i el SCT instrueixen les persones grans sobre com evitar delictes, accidents a la llar, seguretat i educació viària a la FiraGran

query_builder   6 maig 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Mossos d'Esquadra, Bombers i el SCT instrueixen les persones grans sobre com evitar delictes, accidents a la llar, seguretat i educació viària a la FiraGran

Demà dimecres, 7 de maig, a les 11:00 hores , a la FiraGran
·Enguany també es fan xerrades sobre la política de joc responsableper prevenir l'addicció al joc


El secretari general d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, visitarà demà la FiraGran, situada a la Farga de l'Hospitalet, on assistirà a alguna de les classes que els Mossos d'Esquadra, els Bombers i el Servei Català de Trànsit (SCT) imparteixen a persones grans per donar-losconsells d'autoprotecció per a situacions de risc a la llar, consells de seguretat ciutadana i consells de seguretat viària.
Des del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, es dissenyen i s'apliquen les polítiques públiques de seguretat i joc del Govern, amb una especial atenció a les actuacions preventives. És per això que els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat volen aprofitar la projecció de la principal Fira dedicada a la gent gran que s'organitza a Catalunya per donar a conèixer les actuacions específiques en matèria de seguretat i prevenció per a la gent gran.
A l'estand del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, de 64 m2, s'imparteixen consells per evitar ser víctimes d'un delicte d'estafes, consells sobre seguretat al domicili, per moure's amb seguretat, per prevenir i evitar accidents a casa advertint-los sobre els perills dels accidents domèstics, es donen recomanacions d'educació viària i també es fan xerrades sobre la política de joc responsableper prevenir l'addicció al joc.

Els Mossos d'Esquadra i els Bombers tenen entre les seves prioritats les tasques de prevenció en els col·lectius de ciutadans més vulnerables, entre ells les persones més grans, que sovint intenten ser enredades per estafadors.
Enguany FiraGran estrena nova ubicació al recinte de la Farga de l'Hospitalet de Llobregat i es celebra simultàniament amb dos importants esdeveniments relacionats amb les persones grans: ExpoGran i el Congrés de Geriatria i Gerontologia.
FiraGran és una fira on es mostren serveis, productes i tecnologies que pretenen millorar la qualitat de vida de la gent gran i de les seves famílies. Enguany participen 140 casals de gent gran de Catalunya i prop d'un centenar d'expositors.

L'any 2007 FiraGran va ser visitada per més de 220.000 persones d'arreu de Catalunya. En aquesta fira participen les principals institucions del país.

A la FiraGran també assistiran el director general de la Policia, Rafael Olmos, i la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Olga Lanau.


11:00|.la Farga de L'Hospitalet|Hospitalet de Llobregat (El Barcelonès)

El secretari general del departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, assistirà a la innauguració del saló Fira Gran