La Secretaria per a la Immigració organitza unes jornades a Barcelona sobre fluxos migratoris i codesenvolupament

query_builder   16 juny 2008 00:00

event_note Nota de premsa

La Secretaria per a la Immigració organitza unes jornades a Barcelona sobre fluxos migratoris i codesenvolupament

En el marc de la fase d'aportacions al document de bases del futur Pacte Nacional per a la Immigració
 
La Secretaria per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania ha organitzat per aquest dimarts i dimecres a Barcelona les jornades “Per una gestió dels fluxos migratoris responsable i coordinada amb el desenvolupament dels països d'origen”. Les sessions compten amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i amb l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed).
 
El document de bases del Pacte Nacional per a la Immigració manifesta preocupació perquè, sovint, es desvincula el fet migratori i les necessitats del mercat de treball dels efectes negatius de l'èxode en el desenvolupament social i econòmic dels països emissors. Les jornades tenen com a objectiu donar a conèixer les experiències que afavoreixin els mecanismes d'ajuda als països emissors de migracions, conèixer les dificultats actuals per a fer més factible i rentable aquestes ajudes, i finalment, recollir les propostes de modificacions que mitiguin aquestes dificultats.
 
La trobada està adreçada a membres d'organitzacions no governamentals de desenvolupament, associacions de persones immigrades, ens locals i entitats. La inauguració anirà a càrrec del secretari per a la Immigració, Oriol Amorós; el director general de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, David Minoves; i el director de l'IEMed, Senen Florensa.
 

16:30|.Institut Europeu de la Mediterrània (c. Girona, 20) |Barcelona (El Barcelonès)

El secretari per a la Immigració, Oriol Amorós; el director general de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, David Minoves, i el director de l'IEMed, Senen Florensa, inauguraran les jornades "Per una gestió dels fluxos migratoris responsable i coordinada amb el desenvolupament dels països d'origen".