La Secretaria per a la Immigració s'afegeix als actes de commemoració del Dia Internacional de les Persones Refugiades

query_builder   19 juny 2008 00:00

event_note Nota de premsa

La Secretaria per a la Immigració s'afegeix als actes de commemoració del Dia Internacional de les Persones Refugiades

L'acte comptarà amb el testimoni de Montserrat Abelló, recentment guardonada amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes
El secretari per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Oriol Amorós, acompanyat del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Carles Martí, presidirà l'acte oficial que demà 20 de juny commemora el Dia Internacional de les Persones Refugiades i que tindrà lloc al Saló de Cròniques del consistori barceloní.
 
L'any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com a Dia Internacional de les Persones Refugiades amb l’objectiu de rescatar de l’oblit la dramàtica situació que viuen prop de 50 milions de persones desarrelades entre refugiades, apàtrides, desplaçats interns i sol·licitants d’asil que actualment hi ha al món.

L’acte serà un reconeixement a les persones refugiades que viuen a Catalunya. La commemoració comptarà amb el testimoniatge de persones de Colòmbia, Togo i Xile, així com de la poetessa i traductora Montserrat Abelló, recentment guardonada amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2008. Abelló aportarà el seu testimoni com a exiliada a França, Anglaterra i Xile quan va acabar la Guerra Civil espanyola.

També participaran en l'acte les entitats que a Catalunya treballen en favor de les persones refugiades: ACATHI (Associació Catalana per a la Integració d’Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants), ACCEM, ACSAR (Associació Catalana de Solidaritat i Ajuda als Refugiats), AMIC-UGT (Associació d’Ajuda Mutua d’Immigrants a Catalunya), CITE-CCOO, Il·lustre Col·legi Advocats de Barcelona, Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, Comitè Català de l’ACNUR, Creu Roja a Catalunya, EXIL, Fundació ACSAR i l'Institut de Drets Humans de Catalunya.

13:00|.Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona (pl. Sant Jaume, 1)|Barcelona (El Barcelonès)

El secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, presidirà l'acte oficial que commemora el Dia Internacional de les Persones Refugiades.