Els Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania commemoren el Dia per l'alliberament lesbià, gai, bisexual i transsexual

query_builder   26 juny 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Els Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania commemoren el Dia per l'alliberament lesbià, gai, bisexual i transsexual

S'hissarà una bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí a la façana de la seu dels Serveis Territorials
El director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania, Carles Vega, participarà demà en la commemoració del Dia per l’alliberament lesbià, gai, bisexual i transsexual. La celebració tindrà lloc davant de la façana dels Serveis Territorials, a l’avinguda del Segre de Lleida. En aquesta façana s’hissarà una bandera amb els colors de l’arc iris, símbol dels col·lectius LGBT.
 
A l’acte també hi assistiran entitats del col·lectiu lesbià, gai, bisexual i transsexual de la demarcació de Lleida.
 
El Dia per l’alliberament lesbià, gai, bisexual i transsexual commemora els fets del 28 de juny de 1969 de Nova York, quan la població LGBT va sortir al carrer per demanar la plena igualtat jurídica i social.
 
D’altra banda, el Govern de la Generalitat va crear el 28 de juny de 2005 el Programa per al col·lectiu de lesbianes, gais i transsexuals. Un any després, el juny de 2006, va aprovar el Pla interdepartamental per a la no discriminació de persones homosexuals i transsexuals, amb una clara voluntat de reforçar els drets de ciutadania d’aquests col·lectius. L’any passat, la Generalitat de Catalunya va ingressar en la International Lesbian & Gai Association (ILGA). D’aquesta manera es convertia en el primer govern nacional que entrava a formar part de l’única associació mundial que agrupa associacions de gais i lesbianes d’arreu del planeta.

19:30|.Seu dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania. Avinguda del Segre, 5|Lleida (El Segrià)

Acte de commemoració del Dia per l’alliberament lesbià, gai, bisexual i transsexual a Lleida