Catalunya es dota d'una nova normativa en l'àmbit de consum que incorpora les noves formes de consum

query_builder   3 juny 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Catalunya es dota d'una nova normativa en l'àmbit de consum que incorpora les noves formes de consum

Sessió formativa de l'ACC sobre el nou Codi de Consum
El director de l’Agència Catalana del Consum (ACC), organisme adscrit al Departament d’Economia i Finances, oferirà demà dimecres, 4 de juny, una sessió formativa sobre els canvis associats al món del consum i la nova llei catalana que s'està tramitant: el nou Codi de Consum. A la sessió, que tindrà lloc al Centre Internacional de Premsa i compta amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes i de l'APIEC, participarà el secretari general de Política Financera, Competència i Consum, Miquel Salazar i els subdirectors de l’ACC.
Aquesta sessió serà especialment útil per conèixer les implicacions d’aquest projecte normatiu tant en la defensa dels drets i deures dels consumidors com en la regulació de noves pràctiques i formes contractuals de béns i serveis (com poden ser les relacionades amb el comerç electrònic o el reagrupament de crèdits...) o en l'increment de la capacitat de l’administració en matèria sancionadora i de disciplina de mercat. També és oportuna perquè acaba de finalitzar el període d'informació pública del text legal i es preveu que, abans de  l'estiu, el Govern pugui enviar el corresponent projecte al Parlament.
El projecte de nou Codi de Consum de Catalunya s’ha presentat ja a les organitzacions empresarials i als representants de les associacions de consumidors i usuaris, de les associacions de municipis, de les organitzacions sindicals i empresarials, amb l’objectiu d’informar tots els sectors implicats en aquest projecte per tal que facin les observacions que considerin adients.

12:00|.Col·legi de Periodistes (Rbla. Catalunya, 10, 1r)|Barcelona (El Barcelonès)

El secretari general de Política Financera, Competència i Consum, Miquel Salazar, i el director de l’Agència Catalana del Consum (ACC),  Jordi Anguera, presidiran la sessió de presentació de la nova llei de consum de Catalunya: el Codi de Consum.