Protecció Civil presenta el pla Infocat als Ajuntaments de Tarragona i Terres de l'Ebre

query_builder   3 juny 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Protecció Civil presenta el pla Infocat als Ajuntaments de Tarragona i Terres de l'Ebre

A les reunions estan convocats 146 ajuntaments de les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre
La Direcció General de Protecció Civil presentarà demà, dia 4 de juny, a les 12.00 hores, el Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya, Infocat, a 103 ajuntaments de les comarques de Tarragona. A les 17.00 hores, la reunió es farà amb els 43 ajuntaments de les Terres de l’Ebre. 

Les sessions de treball, que es faran a les 12.00 hores a la Sala d’Actes de l’Antiga Audiència (Plaça del Pallol, 3 de Tarragona), i a les 17.00 hores a Tortosa (sala petita del Teatre Auditori Felip Pedrell, al Passeig Rivera, 11 de Tortosa) seran presidides pel director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora. L’atenció als mitjans de comunicació es farà a les 11.30 hores, mitja hora abans de la primera reunió, a la mateixa Antiga Audiència de Tarragona.

Els municipis convocats a aquestes sessions són els que, segons l’Infocat, estan obligats a disposar d’un Pla d’Actuació Municipal (PAM) amb què prevenir emergències causades per incendis forestals i amb què fer-los front quan aquests es produeixen (144 municipis). També estan convocats els consistoris a què es recomana disposar de PAM (un total de 2). Per tant, es tracta de municipis on es determinen diferents graus de vulnerabilitat als episodis d’incendis forestals. 

En les presentacions prendran part tècnics de la Direcció General de Protecció Civil, de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, del Cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge, del Grup Sanitari i dels Mossos d’Esquadra. Els ponents explicaran als representants municipals el funcionament del pla Infocat i les mesures de prevenció de les emergències causades en cas d’incendi forestal.

El passat 29 de maig es va fer la sessió de treball als ajuntaments de les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran, el dia 2 de juny es va fer a les comarques de Barcelona, i en dies posteriors es duran a terme les mateixes sessions de treball a les comarques de la Catalunya central, Girona i Lleida.

11:30|.Sala d'Actes de l'Antiga Audiència (Plaça del Pallol, 3 de Tarragona)|Tarragona (El Tarragonès)

Atenció als mitjans amb motiu de la presentació d'Infocat als ajuntaments Tarragona i Terres de l’Ebre