La consellera Capdevila inaugura les jornades de treball "Pacte Nacional per a la Immigració. Perspectiva des de les dones"

query_builder   4 juny 2008 00:00

event_note Nota de premsa

La consellera Capdevila inaugura les jornades de treball "Pacte Nacional per a la Immigració. Perspectiva des de les dones"

L'objectiu és fer visible el fet diferencial de l'experiència migratòria femenina
 La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, inaugura demà, dijous 4 de juny, les Jornades de treball Pacte Nacional per a la immigració. Perspectiva des de les dones. Acompanyaran la Consellera a l’acte inaugural, la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Marta Selva, i el secretari per a la immigració, Oriol Amorós.
Les jornades se celebraran els dies 5 i 6 de juny a l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (c. Urgell 187). Aquestes jornades volen propiciar un espai de trobada entre investigadores i investigadors, professionals, agents socials -en especial les pròpies associacions d'immigrades- i persones amb responsabilitat política i tècnica en el tema. Es preveu una participació de més de 120 persones.
L'Institut Català de les Dones i la Secretaria per a la Immigració, amb la col·laboració de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, han organitzat aquestes jornades per reflexionar i debatre sobre la realitat específica de les immigrades. Amb aquests debats es podran reorientar les polítiques familiars i d'immigració, tenint en compte que gairebé un 50% dels  immigrants a Catalunya  són dones.
 
Aquests jornades de treball formen part del procés participatiu del Pacte Nacional per a la Immigració, des d’una perspectiva de gènere; les seves conclusions s’incorporaran al document de bases del Pacte per fer-ne un veritable instrument polític de cohesió social. I això només serà possible si es té en compte el fet diferencial de l'experiència migratòria femenina i el paper fonamental que juguen les relacions de gènere en tot el procés.
 

09:30|.Sala d'actes de l'Escola Universitària d'Ingenyeria Tècnica Industrial (c. Urgell, 187)|Barcelona (El Barcelonès)

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, inaugurarà les “Jornades de treball Pacte Nacional per a la immigració. Perspectiva des de les dones”. Acompanyaran la consellera la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Marta Selva, i el secretari per a la immigració, Oriol Amorós.