S'inaugura a Vilafant el centre de dia 'Pere Llonch' de MIFAS per a persones amb discapacitat física

query_builder   17 juliol 2008 00:00

event_note Nota de premsa

S'inaugura a Vilafant el centre de dia 'Pere Llonch' de MIFAS per a persones amb discapacitat física

El Departament d'Acció Social ha col·laborat en la construcció del centre amb una subvenció de 532.000 €. i comptarà amb 20 places també subvencionades pel Departament
El Delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, i el Secretari General del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Jordi Rustullet, juntament amb l’alcaldessa de Vilafant, Pepi Comalada, inauguraran demà divendres, dia 18, el centre de dia polivalent per a persones amb discapacitat física ‘Pere Llonch’ de la Fundació i Associació MIFAS. A l’acte també hi assistirà el president de MIFAS, Pere Tubert, i altres representants de l’entitat.
 
El nou centre de dia tindrà una capacitat de 20 places, que seran subvencionades pel Departament d’Acció Social. Així mateix el Departament ha col·laborat en la construcció del centre amb una subvenció de 532.000 €. El cost total de la construcció i equipament del centre ‘Pere Llonch’ ha estat de 1.367.447 €.
 
L’objectiu del centre és impulsar la capacitat professionals i les habilitats en l’àmbit de la formació ocupacional i prelaboral de les persones amb discapacitat física per preparar la seva inserció laboral. Alhora, des del centre també es tindrà cura de les necessitats d’autonomia personal i de salut dels usuaris.
 
El centre ‘Pere Lloch’ forma part de MIFAS, entitat creada l’any 1978 per un grup de persones amb discapacitat física de les comarques gironines. Actualment la Fundació MIFAS, a més del centre de dia ‘Pere Llonch’, també té un taller ocupacional per a 17 usuaris, una residència de 28 places, una llar-residència de 4 places i tres centres especials de treball per 122 treballadors. D’altra banda, l’associació MIFAS té diversos programes en funcionament (accessibilitat i supressió de barreres; informació sobre ajuts tècnics; suport a la integració laboral; atenció domiciliaria, serveis d’oci, etc.). Per al manteniment dels diversos programes de MIFAS, l’any passat el Departament d’Acció Social i Ciutadania va aportar més de 2.047.000 €.

10:30|.Urbanització Els Olivars (c. Pla de l'Estany s/n)|Vilafant (L' Alt Empordà)

El delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, i el secretari general del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Jordi Rustullet, inauguraran  el centre de dia polivalent per a persones amb discapacitat física ‘Pere Llonch’ de la Fundació i Associació MIFAS.