Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de la demarcació de Girona

query_builder   18 juliol 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de la demarcació de Girona

Dilluns 21 de juliol, a la demarcació de Girona
El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació oferirà, el proper dilluns 21 de juliol, la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya, (RESCAT), a 177 municipis de la demarcació de Girona que no disposin de Policia Local pròpia, amb l’objectiu de multiplicar les possibilitats de coordinació i intercanvi d’informació en la gestió de les d’emergències.
En aquest sentit, el departament cedirà sense cap cost dos terminals de la xarxa RESCAT per ser utilitzats per l’alcalde o alcaldessa i la persona que es designi davant de qualsevol emergència. Així, els ajuntaments podran connectar-se en cas de necessitat amb el sistema de Protecció Civil a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).
 
Per tal de procedir al lliurament d’aquests terminals, es farà una reunió en la qual se signarà el conveni i s’informarà dels aspectes tècnics relatius al seu ús, així com el protocol que cal seguir per a la seva utilització.
 
La reunió per als municipis de l’Alt Empordà (61 municipis) es farà el proper dilluns 21 de juliol a partir de les 16.00 hores a la Sala Narcís Monturiol al Cercle Esport Figuerenc (carrer Monturiol 3), a Figueres. Pel que fa als municipis del Baix Empordà (26 municipis), la Garrotxa (20 municipis), el Gironès (23 municipis), el Pla de l’Estany (10 municipis), el Ripollès (16 municipis) i la Selva (21 municipis), la reunió tindrà lloc el mateix dilluns 21 de juliol a partir de les 19.00 hores a l’Auditori Narcís de Carreras de la Caixa (carrer Santa Clara número 11, 4a planta) a Girona.
 
L’atenció als mitjans de comunicació es farà 15 minuts abans de les reunions corresponents.
 
A la reunió de Girona assistirà el secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada. Junt a ell també hi haurà el director dels serveis territorials del departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de Girona, Marc Vidal, i la directora de la xarxa RESCAT, Clara Arrebola, que assistiran a totes dues reunions, a què també hi aniran alcaldes i regidors dels municipis convocats.
 
Paulatinament, al llarg d’aquest estiu, el departament d’Interior anirà cedint aquests terminals de comunicacions a la resta de municipis de Catalunya que no disposin de policia local.
 
La xarxa RESCAT és propietat de la Generalitat i compta amb cobertura a tot el territori català, amb 200 estacions base i el 95% de territori cobert. Amb tot, es preveu que s’incrementi en els propers anys a 100 estacions més.
 
Actualment té més de 14.000 terminals distribuïdes que integren en la mateixa xarxa de comunicacions els efectius dels Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques i Agents Rurals, entre d’altres. L’estimació és arribar a 30.000 terminals en 3 anys.
 
Cerdanyola del Vallès, 18 de juliol de 2008
10.36 hores

15:45|.CE Figuerenc (c/ Monturiol, 3; Figueres), i Auditori Narcís de Carreras (c/ Santa Clara, 11; Girona)| (Alt Empordà i Gironès)

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de la demarcació de Girona