Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de l'Anoia

query_builder   25 juliol 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de l'Anoia

Dilluns, 28 de juliol, a Igualada, a la seu del consell comarcal de l'Anoia
El departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació oferirà el proper dilluns, dia 28 de juliol, la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya (RESCAT), a 28 municipis de l’Anoia

18:45|.Consell Comarcal de l'Anoia, plaça Sant Miquel, 5 d'Igualada|Igualada (Anoia-Penedès)

El departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació oferirà el proper dilluns, dia 28 de juliol, la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya (RESCAT), a 28 municipis de l’Anoia que no disposen de Policia Local pròpia, amb l’objectiu de multiplicar les possibilitats de coordinació i intercanvi d’informació en la gestió de les d’emergències.
 
En aquest sentit, el departament cedirà sense cap cost dos terminals de la xarxa RESCAT per ser utilitzats per l’alcalde o l’alcaldessa i la persona que es designi davant de qualsevol emergència. Així, els ajuntaments podran connectar-se en cas de necessitat amb el sistema de Protecció Civil a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).
 
Per tal de procedir al lliurament d’aquests terminals, es farà una reunió durant la qual se signarà el conveni i s’informarà dels aspectes tècnics relatius al seu ús, així com el protocol que cal seguir per a la seva utilització. A la reunió, a què hi assistiran representants de 28 municipis de la comarca de l’Anoia, tindrà lloc el proper dilluns, 28 de juliol, a les 19.00 hores, a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia, a Igualada. L’atenció als mitjans de comunicació es farà a les 18.45 hores.
 
A la reunió hi assistirà el director general de Protecció Civil , Josep Ramon Mora; el director dels serveis territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a la Catalunya Central, Carles Llussà, i la directora de la xarxa RESCAT, Clara Arrebola.
 
Paulatinament, al llarg d’aquest estiu, el Departament d’Interior anirà cedint aquests terminals de comunicacions a la resta de municipis de Catalunya que no disposin de policia local.
 
La xarxa RESCAT és propietat de la Generalitat i compta amb cobertura a tot el territori català, amb 200 estacions base i el 95% de territori cobert. Amb tot, es preveu que s’incrementi en els propers anys a 100 estacions més.
 
Actualment té més de 14.000 terminals distribuïdes que integren en la mateixa xarxa de comunicacions els efectius dels Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques i Agents Rurals, entre d’altres. L’estimació és arribar a 30.000 terminals en 3 anys.
 
Cerdanyola del Vallès, 25 de juliol de 2008
13.30 hores