Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de la Catalunya Central

query_builder   28 juliol 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de la Catalunya Central

Dimarts, 29 de juliol, a les ciutats de Vic i Manresa
 
El departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació oferirà demà, dia 29 de juliol, la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya (RESCAT), a 116 municipis de les comarques de la Catalunya Central que no disposen de Policia Local pròpia, amb l’objectiu de multiplicar les possibilitats de coordinació i intercanvi d’informació en la gestió de les d’emergències.
 
En aquest sentit, el departament cedirà sense cap cost dos terminals de la xarxa RESCAT per ser utilitzats per l’alcalde o l’alcaldessa i la persona que es designi davant de qualsevol emergència. Així, els ajuntaments podran connectar-se en cas de necessitat amb el sistema de Protecció Civil a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).
 
Per tal de procedir al lliurament d’aquests terminals, es farà una reunió durant la qual se signarà el conveni i s’informarà dels aspectes tècnics relatius al seu ús, així com el protocol que cal seguir per a la seva utilització. A la reunió, que hi assistiran representants de 47 municipis de la comarca d’Osona tindrà lloc demà a Vic, a les 16.00 hores, a la seu del Consell Comarcal de d’Osona (edifici del Sucre). I, a la reunió en què hi assistiran representants de les comarques del Bages (25 municipis), Berguedà (30) i Solsonès (14), tindrà lloc a Manresa, a les 19’30 hores, a les dependències del Centre Tecnològic de Manresa. L’atenció als mitjans de comunicació es farà un quart d’hora abans de cada reunió.
 
A les reunions hi assistirà el subdirector general d’Operacions en Protecció Civil, Rafael Ochoa; el director dels serveis territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a la Catalunya Central, Carles Llussà, i el responsable d’Innovació Tecnològica de la xarxa RESCAT, Ramon Riera.
 
La xarxa RESCAT és propietat de la Generalitat i compta amb cobertura a tot el territori català, amb 200 estacions base i el 95% de territori cobert. Amb tot, es preveu que s’incrementi en els propers anys a 100 estacions més.
 
Actualment té més de 14.000 terminals distribuïdes que integren en la mateixa xarxa de comunicacions els efectius dels Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques i Agents Rurals, entre d’altres. L’estimació és arribar a 30.000 terminals en 3 anys.
 
 
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 28 de juliol de 2008
15.35 hores

15:45|.Consell Comarcal d'Osona (Edifici del Sucre c.Historiador Ramon d'Abadal i de Vinyals, 5)|Vic (Osona)

El subdirector general d’Operacions en Protecció Civil, Rafael Ochoa; el director dels serveis territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a la Catalunya Central, Carles Llussà, oferiran la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya (RESCAT), a 116 municipis de les comarques de la Catalunya Central que no disposen de Policia Local pròpia.