El vicepresident del Govern presideix la signatura del pla de treball entre els governs de Catalunya i Flandes, a Brussel·les

query_builder   8 juliol 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El vicepresident del Govern presideix la signatura del pla de treball entre els governs de Catalunya i Flandes, a Brussel·les

* Presidirà també la mostra cultural catalana
El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, visitarà avui dimarts i demà dimecres, dies 8 i 9 de juliol, la ciutat de Brussel·les on presidirà els actes de signatura del pla de treball entre els Governs de Catalunya i Flandes i també la primera mostra cultural cultural a la ciutat belga fruit de l’acord entre els dos executiu.
 
DIMARTS 8 DE JULIOL
 
A les 18.30 hores el vicepresident del Govern es reunirà amb el ministre d’Afers Exteriors de Flandes, Geert Bourgeois. La reunió serà a porta tancada però a l’inici es podran prendre imatges (Ministeri d’Afers Exteriors. Boudewijnlaan 30).
 
Tot seguit, a les 20 hores, el vicepresident i el ministre d’Afers Exteriors, acompanyats del director de l’Institut Ramon Llull (IRL), Josep Bargalló, assistiran a la primera mostra cultural fruit de l’acord entre els governs de Catalunya i Flandes a la llibreria Passa Porta (Rue Antoine Dansaert, 46) . Sota el títol Literatura i música catalanes a Passa Porta, la mostra, impulsada per l’IRL, consistirà en una conversa sobre  l’obra de Mercè Rodoreda, amb la participació dels traductors de l’escriptora, Adri Boon i Elly Bovée, el també traductor i autor del Diccionari català-neerlandès, Bob de Nijs, i la traductora literària i coeditora del número especial dedicat a la cultura catalana de la revista De Tweede Ronde, Helena Overkleeft. A continuació, l’actriu flamenca Antje de Boeck, qui va adaptar al teatre la història de la Colometa, farà lectura de diversos fragments de La Plaça del Diamant i Mirall Trencat. A continuació, a les 21.00 hores, s’oferirà un concert de piano a càrrec de Jordi Camell, que interpretarà peces de diferents compositors catalans.
 
 
DIMECRES 9 DE JULIOL
 
 
A les 12.00h hores, el vicepresident del Govern i el Ministre d’Afers Exteriors de Flandes, presidiran a la seu del Govern de Flandes (Errera House – Koningsstraat, 14) l’acte de signatura del pla de treball a càrrec de la secretària d’Afers Exteriors de Catalunya, Roser Clavell, i del secretari d’Afers Exteriors de Flandes, Koen Verlaeckt.  La signatura del pla de treball serà oberta a la premsa. Tot seguit, a la mateixa Errera House, el vicepresident del Govern i el ministre Bourgeois atendran els mitjans de comunicació. 
 
A continuació, el vicepresident participarà al dinar oficial ofert pel Govern de Flandes a les delegacions flamenca i catalana. El dinar serà a porta tancada.
 
La signatura del pla de treball arriba després que el passat mes de febrer els dos executius rubriquessin a Barcelona un acord de col·laboració entre els dos governs per intensificar la cooperació en àmbits d’interès comú com són la política exterior, l’ajuda al desenvolupament o el medi ambient. Per tal d’aplicar l’acord, que té una vigència de quatre anys, els dos governs van crear un comitè mixt que té previst reunir-se cada dos anys. En aquesta ocasió, el pla de treball inclourà les activitats i projectes a realitzar els propers dos anys.

12:00|.Errera House (Koningsstraat, 14)| ()

Signatura del pla de treball entre els governs de Catalunya i Flandes