El Govern celebra a Falset l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya al Camp de Tarragona

query_builder   9 setembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El Govern celebra a Falset l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya al Camp de Tarragona

El delegat del Govern, Xavier Sabaté, i l’alcalde de Falset, Jesús Torralba, presidiran l’acte de commemoració de l’Onze de Setembre, conduït per la periodista Raquel Sans
 
El periodista Toni Orensanz pronunciarà la conferència Posa un mite a la teva història i la Coral de Falset intrepretarà El Cant dels Segadors

 
Falset serà l’escenari aquest 2008 de l’acte central de celebració de la Diada Nacional de Catalunya al Camp de Tarragona, que han organitzat conjuntament la Delegació del Govern i l’Ajuntament de la capital del Priorat. La celebració tindrà lloc el proper dimecres, 10 de setembre, a les 19 hores, al Teatre de l’Artesana de Falset. 
L’acte, presentat per la periodista Raquel Sans, s’iniciarà amb la benvinguda de l’alcalde de Falset, Jesús Torralba, i, tot seguit, el periodista Toni Orensanz pronunciarà una conferència titulada Posa un mite a la teva història. En acabar, el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, farà un parlament institucional. Seguidament, la Coral de Falset interpretarà El cant dels Segadors i dues peces musicals més. I per finalitzar se servirà un refrigeri amb productes de la terra. 
La celebració a Falset de l’acte central de la Diada al Camp de Tarragona respon a la voluntat del Govern de la Generalitat de descentralitzar la commemoració d’una data tan assenyalada i amb tanta significació per als catalans. Des de l’any 2004, la Delegació del Govern a Tarragona ha celebrat l’Onze de Setembre amb diferents actes al territori. El primer any va ser a Tarragona, el segon al Vendrell, el tercer a Cambrils, i l’any passat a Valls.  

El mateix dia 10, a les 21.30 hores, el delegat del Govern a Tarragona també a l’acte “Tarragona encén la flama”, de suport a la candidatura de Tarragona a la Capital Europea de la Cultura 2016. L’activitat, organitzada pels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat a Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona, tindrà lloc a l’Amfiteatre Romà i comptarà amb la participació de més de 400 voluntaris. L’encesa de la torxa de foc serà retransmesa per TV3 dins de la programació especial per celebrar el 25è aniversari de la televisió pública catalana.

El dia 11 de setembre el delegat del Govern, Xavier Sabaté, participarà en l’ofrena floral amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya que tindrà lloc al monument de Rafael de Casanova de Tarragona, el dimarts 11 de setembre, a les 10 hores. Després del parlament de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i de l’ofrena de l’Ajuntament, tindrà lloc l’ofrena floral de la Generalitat a càrrec del delegat del Govern a Tarragona. Durant l’acte es cantarà l’himne nacional de Catalunya.
 
A les 11.30 hores, el delegat participarà en l’ofrena floral en memòria de l’expresident xilè Salvador Allende, davant del seu bust, situat als Jardins del Camp de Mart de Tarragona. L’acte comptarà amb l’assistència de l’ambaixador de Xile, Osvaldo Puccio.

19:00|.Teatre de l'Artesana (plaça l'Artesana, s/n)|Falset (El Priorat)

El delegat del Govern, Xavier Sabaté, i l’alcalde de Falset, Jesús Torralba, presidiran l’acte de commemoració del Govern al Camp de Tarragona amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, conduït per la periodista Raquel Sans.