El president Montilla clourà demà, dimecres, el Ple del Consell Social de la Llengua Catalana, que es reunirà al Palau de la Generalitat

query_builder   20 novembre 2007 00:00

event_note Nota de premsa

El president Montilla clourà demà, dimecres, el Ple del Consell Social de la Llengua Catalana, que es reunirà al Palau de la Generalitat

- El vicepresident Carod-Rovira obrirà la sessió del Ple i exposarà els objectius de la legislatura en matèria de llengua

- Aquest Consell Social és un òrgan d'assessorament i consulta del Govern, en el qual estan representats els diferents sectors socials, econòmics i polítics catalans.

El president de la Generalitat, José Montilla, clourà demà, dimecres, al Palau de la Generalitat, la reunió del Ple del Consell Social de la Llengua Catalana. Aquest és un òrgan d'assessorament i consulta de la política lingüística del Govern català, en el qual estan representats els diferents sectors socials, econòmics i polític catalans. El cap de l'Executiu n'ostenta la presidència.

El Ple començarà a les nou del matí, amb la intervenció del vicepresident del Govern i vicepresident del Consell Social de la Llengua Catalana, Josep-Lluís Carod Rovira, que presentarà els objectius d'aquesta legislatura en matèria de llengua. Tot seguit, hi intervindrà el vicepresident segon del Consell i secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, que informarà del contingut del Pla d'Acció 2007-2008 de la seva Secretaria. I a continuació, es debatrà i votarà l'informe de Política Lingüística corresponent a l'any 2006.

La sessió de treball finalitzarà amb la intervenció del president Montilla, que clourà el Ple del Consell Social, a les dotze del migdia.

El Consell Social de la Llengua Catalana es va crear per Decret l'any 1991. Entre altres funcions, avalua els objectius i els resultats de la política lingüística del Govern i, en especial, l'informe anual. També estudia i analitza, a instàncies de l'Executiu, les qüestions relacionades amb el foment i la promoció de la llengua catalana a tots els àmbits de la societat i dictamina sobre els projectes d'instruments de planificació lingüística general que hagin de ser aprovats pel Govern.

Nota: Les intervencions del president Montilla, del vicepresident Carod-Rovira i del secretari de Política Lingüística seran obertes a la premsa. La resta de la sessió de treball serà a porta tancada. Per motius d'espai, els mitjans de comunicació no podran ser dins la Sala de la reunió. Les televisions podran fer un mut tant de l'inici com de la cloenda del Ple i després agafar senyal des de la Sala de Premsa. Les ràdios ho podran fer des de la Sala de ràdios de Palau.

12:00|.Palau de la Generalitat (pl. Sant Jaume, 4)|Barcelona (El Barcelonès)

Ple del Consell Social de la Llengua Catalana. L'obertura de la reunió del Ple serà a les 9.00 hores a càrrec del vicepresident Carod-Rovira. La cloenda del Ple del Consell Social la farà a les 12.00 hores el president Montilla.