La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania inaugura a Gavà la mostra "El Moviment en imatges"

query_builder   16 setembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania inaugura a Gavà la mostra "El Moviment en imatges"

L'objectiu d'aquesta exposició es contribuir a eliminar tòpics a l'entorn de l'homosexualitat i la transsexualitat
La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Carme Porta inaugurarà avui a la Casa Gran de Gavà, l’exposició “El Moviment en imatges. El moviment gai, lesbià i transsexual a Catalunya”. La secretaria de Polítiques Familiars i Drets de la Ciutadania estarà acompanyada per l’alcalde de la ciutat, Joaquim Balsera, així com pel responsable del Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual, Xavier Verdaguer. 
 
L’objectiu de la mostra és fer arribar a la ciutadania referents positius sobre l’homosexualitat i la transsexualitat i contribuir a eliminar els tòpics a l’entorn d’aquest col·lectiu.
 
“El Moviment en imatges” repassa mitjançant documents gràfics i audiovisuals el que ha significat el moviment gai, lesbià i transsexual a Catalunya. Consta de 46 cartells i 3 panells informatius cedits per les associacions catalanes, que en el decurs dels darrers trenta anys han estat el motor del canvi per a la consecució de la igualtat de drets per la col·lectiu lesbià, gai, bisexual i transsexual. El primer cartell que es pot veure en l’exposició data del 1972, quan el Moviment neix a Barcelona de forma clandestina a partir dels contactes amb revistes i associacions de França.
 
Des d’aquell primer moment la no discriminació, la visibilitat, la igualtat de drets i, ara la igualtat social, han estat les línies mestres que han definit el treball de les associacions de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. Precisament enguany, el Departament d’Acció Social i Ciutadania ha impulsat la constitució del Consell Nacional de Lesbianes, Gais, homes i dones Transsexuals i Bisexuals (LGTB), un òrgan consultiu i pioner, que ha de permetre la interlocució entre el Govern de la Generalitat i la societat civil en aquest àmbit.
 
L’exposició “El Moviment en imatges” estarà oberta al públic fins al 30 de setembre. L’horari de visita és de 17 a 22 hores, de dilluns a dissabte.

18:30|.Casa Gran. C. Major, 37|Gavà (El Baix Llobregat)

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, i l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, inauguren l’exposició “El moviment en imatges. El moviment gai, lesbià i transsexual a Catalunya”