La consellera de Justícia inaugura les Quinzenes Jornades de Dret Català a Tossa

query_builder   24 setembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

La consellera de Justícia inaugura les Quinzenes Jornades de Dret Català a Tossa

La consellera prèviament visitarà l'Ajuntament de Tossa i el Jutjat de pau
La consellera de Justícia, Montserrat Tura, es desplaçarà dijous, 25 de setembre, a Tossa de Mar on visitarà l’Ajuntament i saludarà l’alcaldessa, Immaculada Colom, i els membres del consistori. Posteriorment, visitarà el Jutjat de Pau on saludarà el seu titular Lluís Moreno.
 
A continuació, la consellera inaugurarà a les 11.45 hores, les Quinzenes Jornades de Dret Català, que, sota el títol El nou dret successori del Codi civil de Catalunya, se celebren a Tossa de Mar fins divendres, dia 26 de setembre.
 
Aquestes Jornades, que tindran lloc a la Sala Trinquet de l’edifici La Nau de Tossa de Mar (avinguda del Pelegrí, 25), estan organitzades per la Universitat de Girona, concretament per l’Àrea de Dret Civil de la Facultat de Dret d’aquesta Universitat, amb la col·laboració del Departament de Justícia i l’Ajuntament de Tossa de Mar.
 
Les Jornades, amb una nodrida representació de personalitats del món del dret de reconegut prestigi, consten de cinc ponències:
 
A les 12 hores: La codificació del dret de successions, a càrrec de Josep Ferrer, professor de dret civil de la Universitat Pompeu Fabra, Jesús Delgado, catedràtic de dret civil de la Universitat de Saragossa, i Emili González Bou, notari.
 
A les 16.30 hores: Successió testamentària, a càrrec de Josep Miquel Mezquita, notari, Josep Delfí Guàrdia, advocat, i Joan Marsal, professor de dret civil de la Universitat de Barcelona.
 
Divendres 26, a les 10 hores: La successió contractual, a càrrec de Ramon Pratsdesaba, advocat, Fernando Cerdà, catedràtic de dret mercantil de la Universitat Pompeu Fabra, i Javier Ragué, advocat.
 
A les 12.15 hores: La successió intestada i les atribucions legals, a càrrec de M. del Carmen Gete-Alonso, catedràtica de dret civil de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Albert Lamarca, professor de dret civil de la Universitat Pompeu Fabra.
 
A les 16.30 hores: Adquisició de l’herència, a càrrec d’Anna Casanovas, catedràtica de dret civil de la Universitat de Barcelona, i José Luis Valle, registrador de la propietat.            .
 
La cloenda de les Jornades serà a càrrec de la rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli.

11:45|.Sala Trinquet de l'edifici La Nau , Avinguda del Pelegrí, 25, Tossa de Mar|Tossa de Mar ()

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, inaugura les Quinzenes Jornades de Dret Català a Tossa