El Govern, l'Ajuntament i el Ministeri d'Afers Exteriors presenten dilluns al cos diplomàtic espanyol la candidatura de Barcelona com a capital euromediterrània

query_builder   5 setembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El Govern, l'Ajuntament i el Ministeri d'Afers Exteriors presenten dilluns al cos diplomàtic espanyol la candidatura de Barcelona com a capital euromediterrània

El Govern de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri d'Afers Exteriors presentaran el proper dilluns dins el marc de la cinquena Conferència d'Ambaixadors espanyols a Madrid la candidatura perquè la ciutat de Barcelona sigui la seu del Procés de Barcelona: Unió per la Mediterrània. L’acte tindrà lloc dilluns 8 de setembre, a les 17.55 hores, a la seu de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).
 
La presentació anirà a càrrec del ministre d'Afers Exteriors i Cooperació, Miguel Ángel Moratinos; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i la secretària per a la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, Anna Terrón. L’acte es farà en el marc de la cinquena Conferència d'Ambaixadors d'Espanya, una reunió del cos diplomàtic estatal que enguany està previst que reuneixi a 130 responsables diplomàtics.
 
Després de la presentació, a les 18.15 hores, al Salón de Embajadores de la AECID, els tres responsables institucionals, Hereu, Moratinos i Terrón oferiran una conferència de premsa per tal d'explicar tots els detalls de la iniciativa de la capital catalana.
 
La candidatura de Barcelona a ser la seu de la secretaria del Procés de Barcelona:Unió per la Mediterrània respon a la històrica vocació euromediterrània de la ciutat comtal, on va néixer, l’any 1995, l’Associació Euromediterrània, altrament coneguda com a Procés de Barcelona.  El Govern de Catalunya ha ofert el Palau de Pedralbes per acollir aquesta secretaria.

17:55|.Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (av. de los Reyes Católicos, 4)| (Comunitat de Madrid)

El Govern de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri d'Afers Exteriors presentaran el proper dilluns dins el marc de la cinquena Conferència d'Ambaixadors espanyols a Madrid la candidatura perquè la ciutat de Barcelona sigui la seu del Procés de Barcelona: Unió per la Mediterrània.