El concert Escoltant les compositores, acte institucional en commemoració del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones a les Terres de l'Ebre.

query_builder   23 novembre 2007 00:00

event_note Nota de premsa

El concert Escoltant les compositores, acte institucional en commemoració del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones a les Terres de l'Ebre.

El delegat del Govern, Lluís Salvadó, i la coordinadora de l'ICDs, Lola Santacatalina, presentaran l'acte amb la lectura del manifest a càrrec de l'escriptora, Francesca Aliern.
El proper diumenge, 25 de novembre, es commemora el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, per això, s'han programat diversos actes a les Terres de l'Ebre des del dijous 22 i fins al dilluns 26. L'acte institucional del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre es durà a terme el dissabte 24 a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa a partir de les 18.45h. Un acte, presidit pel delegat del Govern, Lluís Salvadó, i la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones (ICDs,) Lola Santacalina, que comptarà amb una lectura del manifest a càrrec de l'escriptora de Xerta, Francesca Aliern, i amb el concert Escoltant les Compositores. Aquest concert, organitzat per l'ICDs i el Conservatori del Liceu, pretén donar a conèixer creacions musicals de dones de tots els temps i, alhora contribuir a què tinguin el lloc que es mereixen en el món musical i ajudar a assolir la igualtat. El concert anirà a càrrec dels alumnes de Grau Superior del Conservatori: Cristina Prats al violí, Noemí Pasquina al violoncel, Marc Heredia i Gonzalo Redondo al piano, juntament amb Núria Vilà i Irene Salas sopranos, que interpretaran obres de Clara Schumann, Amy Beach, Lili Boulanger, Cécile Chaminade i Matilde Salvador. D'altra banda, la coordinadora territorial de l'ICDs, Lola Santacatalina, participa també en d'altres actes que institucions i entitats han programat a diferents poblacions ebrenques: Tortosa, Amposta, Móra la Nova, Móra d'Ebre, Ginestar i Flix.

18:45|.Auditori Felip Pedrell (Jardins Salvador Videllet, 1)|Tortosa (El Baix Ebre)

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, presidirà l'acte institucional en commemoració del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones a les Terres de l'Ebre. Hi assistiran la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones, Lola Santacatalina i l'escriptora ebrenca Francesca Aliern, encarregada de la lectura del manifest.