Primera Jornada formativa sobre Serveis d'informació i atenció a les dones

query_builder   21 abril 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Primera Jornada formativa sobre Serveis d'informació i atenció a les dones

L'objectiu és millorar la coordinació i l'efectivitat de l'atenció especialitzada a les dones, i l' intercanvi d'experiències
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Marta Selva, inaugura demà a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya una Jornada de formació sobre els Serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD). A la sessió assistiran aproximadament 150 persones de les diferents administracions públiques amb responsabilitats tècniques i polítiques sobre aquest tema.
Al llarg del dia, responsables de serveis d’informació i atenció a les dones de diversos municipis i consells comarcals compartiran experiències amb l’objectiu d’incrementar l’eficàcia de l’atenció específica a les dones. A Catalunya hi ha en funcionament 91 serveis d’aquestes característiques, ja sigui en l’àmbit dels municipis o de les comarques.
L’ICD, òrgan adscrit al departament d’Acció Social i Ciutadania, assessora i ofereix suport econòmic als projectes dels ens locals per als SIAD. Aquests serveis ofereixen informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i d’altres, fent especial atenció a la detecció de la violència masclista. La Llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista defineix un nou context de treball i desenvolupament territorial d’aquests serveis.
L’aportació de l’ICD a les polítiques de dones que desenvolupen els ens locals ha suposat una inversió de 9.945.453 € des de la creació, l’any 2005, d’una convocatòria de subvencions específica. Pel que fa als SIAD, l’any passat l’ICD va donar suport econòmic a un total de 82 projectes per un import de 1.125.823€.
El curs forma part del programa de formació que l’ICD i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya posen a l’abast del personal que treballa a les administracions catalanes per impulsar la inclusió de la perspectiva de gènere i de les dones a les polítiques públiques. Aquest és un dels principals objectius del Pla de polítiques de dones del Govern de la Generalitat de Catalunya 2008-2011.
 

09:00|.Escola Administració Pública de Catalunya (c. Girona 20)|Barcelona (El Barcelonès)

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, inaugurarà la Jornada sobre els serveis d'informació i atenció a les dones que organitza  l'Institut Català de les Dones i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.