El Parlament de Catalunya acull la jornada "Política exterior comparada d'ens subestatals"

query_builder   21 abril 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El Parlament de Catalunya acull la jornada "Política exterior comparada d'ens subestatals"

El Parlament de Catalunya acull demà, dia 22 d'abril, la jornada "Política exterior comparada d'ens subestatals".
L’acte d’inauguració de la jornada, obert als mitjans de comunicació, tindrà lloc a les 9.30 hores i anirà a càrrec de la Viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell, el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i el director del Pla de l’acció exterior de Catalunya, Santiago Castellà.
 
L’objectiu d’aquesta jornada és conèixer en profunditat diferents models d’acció exterior implementats per altres ens subestatals, com ara Flandes, el Quebec, Baviera o Escòcia, i que poden ser d’utilitat per a la planificació a Catalunya. La sessió serà conduïda per Ferran Requejo, catedràtic de ciència política de la Universitat Pompeu Fabra, i comptarà amb la participació d’acadèmics i experts en política exterior d’entitats subestatals com ara John Kincaid, del Lafayette College (EUA); André Lecours de la Concordia University (Quebec, Canadà); David Criekemans, de la Universitat d’Antwerp (Flandes, Bèlgica); Klaus-Jürgen Nagel, de la UPF (Barcelona); Thomas Fleiner de la Universitat de Fribourg (Suïssa); Charlie Jeffery, de la Universitat d’Edinburgh (Escòcia, Regne Unit) i Stéphane Paquin, de la Universitat de Sherbrooke (Canadà). La cloenda de l’acte anirà a càrrec de Josep Manuel Barberà, director del Patronat Catalunya Món.
 
Fins ara el Patronat Catalunya Món ha organitzat dues sessions de treball «Grans tendències globals d’un món en transformació» i «La internacionalització territorial en el Pla de l’acció exterior de Catalunya», amb l’objectiu de recollir i incorporar a la redacció del Pla les aportacions de diferents experts. El mes de maig l’Institutd’Estudis Autonòmics acollirà la jornada «L’acció exterior de Catalunya» orientada a explorar el marc jurídic internacional, estatal i autonòmic de l’acció exterior de Catalunya, i el seu encaix en l’acció exterior del Govern central.
 
 
Acte: Inauguració de la Jornada “Política exterior comparada d’ens subestatals”
Data: Dimecres, 22 d’abril 2009
Hora: 9.30 hores
Lloc: Parlament de Catalunya

09:30|.Parlament de Catalunya|Barcelona (Barcelonès)

Inauguració de la Jornada "Política exterior comparada d'ens subestatals"