Els Bombers de Tarragona organitzen una jornada d'excarceració en accidents de trànsit

query_builder   23 abril 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Els Bombers de Tarragona organitzen una jornada d'excarceració en accidents de trànsit

A partir de les 17.15 hores es faran les demostracions pràctiques dels diferents models d'excarceració
Demà divendres, 24 d’abril, els Bombers de Tarragona, dins dels actes que organitzen amb motiu del seu 150è aniversari, celebren una jornada tècnica sobre el rescat de persones atrapades en accidents de trànsit, que es farà al Complex Educatiu de Tarragona (antiga universitat Laboral).
 
La jornada, que compta amb el patrocini de la concessionària acesa, està adreçada a tots els operatius que intervenen en els accidents de trànsit i té com a objectiu aprofundir en les tècniques d’excarceració per tal de millorar el servei al ciutadà.
 
A les 9.00 hores, la directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Olga Lanau, farà la inauguració de la jornada, on també assistirà la directora dels serveis territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Tarragona, Hortènsia Grau, entre altres.
 
Al llarg del matí es faran diverses ponències en què es parlarà dels diferents factors i escenaris que intervenen en el rescat de víctimes d’accidents de trànsit.
 
L’oficial del cos de bombers de Barcelona i president de l’Associació Professional de Rescate en Accidentes de Táfico (APRAT), Jordi Asín, obrirà la primera  ponència parlant de l’evolució dels accidents i els rescats de víctimes.
 
A les 10.00 hores, José Manuel Barrios i Andrés Aparicio Salazar enginyers de projectes de la unitat de reconstrucció d’accidents de l’Institut d’Investigació Aplicada de l’Automòbil, parlaran dels accident en vehicles de transport públic; en acabat, Segio Lobo, tècnic de diagnòstic de Mercedes-Benz, parlarà de la seguretat passiva i també de les tendències dels nous vehicles; i seguidament, Gabril Cogolludo, formador del cos dels Bombers de la Generalitat, farà un repàs de les maniobres d’excarceració.
 
A la tarda, a partir de les 15.30 hores, s’exposaran altres models d’intervenció en accidents de trànsit com són els d’Euskadi, el País Valencià i el de Toledo. A partir de les 17.15 hores es faran les demostracions pràctiques d’aquests models on s’introduirà, a més, el grau de dificultat que comporta introduir, en les tasques d’excarceració, vehicles de grans dimensions com els camions. Finalment, i per cloure la jornada, s’exposarà l’equipament que s’utilitza i es projectarà un audiovisual sobre les maniobres d’excarceració d’altres cossos de bombers de la Unió Europea.
 
A les 17.30 hores, un responsable de la Regió d’Emergències de Tarragona atendrà a tots aquells mitjans que hi estiguin interessats.
 

17:30|.Complex Educatiu de Tarragona (antiga universitat Laboral, a la plaça de l'aparcament de les pistes)|Tarragona (Tarragonès)

La directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Olga Lanau, inaugurarà la jornada d'excarceració en accidents de trànsit organitzada pels Bombers de Tarragona.