El Departament de Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona signen un conveni per implantar el test ràpid del VIH a les oficines de farmàcia

query_builder   24 abril 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona signen un conveni per implantar el test ràpid del VIH a les oficines de farmàcia

L'acte de signatura tindrà lloc a les 10 hores al Departament de Salut. El conveni permetrà que els usuaris es facin el test de detecció ràpida del VIH, de forma gratuïta, a 36 farmàcies de 21 poblacions de la província de Barcelona
La consellera de Salut, Marina Geli i el president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Jordi de Dalmases, signaran, el proper dilluns 27 d’abril, un conveni de col·laboració que permetrà actuar conjuntament per implantar el test ràpid del VIH a les oficines de farmàcia.

La prova ràpida del VIH arriba a 36 farmàcies de 21 poblacions de la província de Barcelona i oferiran al ciutadà la possibilitat de fer-se la prova de detecció ràpida del VIH i saber-ne el resultat en 15 minuts, tot de manera gratuïta i confidencial per a l’usuari.
 
Es tracta d’una prova pilot on es realitzaran 1.500 tests. Tots els farmacèutics participants han rebut formació específica tant per la realització de la prova com per a la comunicació de resultats, i estaran connectats a centres hospitalaris referents. Les oficines de farmàcia acreditades portaran un distintiu que les identifica.
 
L’objectiu de la prova és facilitar-ne l’accés als grups més vulnerables, que no acostumen a adreçar-se a altres punts de la xarxa sanitària, i evitar el retard en el diagnòstic. Tot i que el programa està especialment dirigit a la població exposada al risc d’infecció, qualsevol persona que ho desitgi podrà fer-se la prova de forma completament anònima.
 
El diagnòstic del VIH ha de permetre al pacient facilitar un diagnòstic precoç, beneficiar-se d’un seguiment mèdic i accedir a un tractament eficaç que millori la seva qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per tal d’evitar la reinfecció i la transmissió del virus.
 
 
24 d’abril de 2009
 
 
 
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:
Signatura d’un conveniper implantar el test ràpid del VIH a les oficines de farmàcia
 
DIA:
Dilluns 27 d’abril
HORA:
10 hores
LLOC:
Sala d’actes del Departament de Salut.
Trav. De les Corts, 131-159. Pabelló Ave Maria
Barcelona
 
 

10:00|.Departament de Salut. Travessera de les Corts, 131-159 (Pavelló Ave Maria)|Barcelona (El Barcelonès)

La consellera de Salut, Marina Geli i el president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Jordi de Dalmases, signen un conveni de col·laboració per implantar el test ràpid del VIH a les oficines de farmàcia.