Protecció Civil farà un exercici d'activació de sirenes a 24 municipis de Catalunya

query_builder   28 abril 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Protecció Civil farà un exercici d'activació de sirenes a 24 municipis de Catalunya

La valoració de l'exercici es farà al CECAT de Tarragona, a les 12.30 hores

· L'activació es farà demà al matí en 58 de les 63 sirenes que formen part de la xarxa general d'alarmes adscrites al Plaseqcat
·El director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, farà seguiment de l'exercici des de la nova sirena instal·lada a Salou
La Direcció General de Protecció Civil ha organitzat per demà dimecres, dia 29 d'abril, un exercici d'activació de sirenes a 24 municipis de tot Catalunya.
En l'exercici es posaran en funcionament un total de 58 sirenes, de les 63 que formen part de la xarxa general d'alarmes i protecció civil adscrites al Plaseqcat (Pla d'Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya).
Els municipis que participaran en el simulacre són: Olesa de Montserrat, Esparreguera, Martorell, Abrera, Sant Andreu de la Barca, Castellbisbal, Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Celoni, Gualba, Riells i Viabrea, Flix, Tortosa, Constantí, Perafort, La Pobla de Mafumet, El Morell, Vilallonga del Camp, Els Garidells, Els Pallaresos, Tarragona, Vila-seca i Salou.
Els objectius de l'exercici són, per una banda comprovar el nivell auditiu i el bon funcionament dels aparells, i també donar a conèixer i familiaritzar a la població dels sons d'avís.
Les diferents sirenes s'activaran en diverses fases, entre les 10.00 i les 12.10 hores del matí, segons la programació següent: Polígon Nord de Tarragona (10.00 hores); Polígon Sud de Tarragona (10.30 hores); Sector Químic de Terres de l'Ebre (10.50 hores); Sector Químic Llobregat Vallès Occidental (11.00 hores); Sector Químic Llobregat Barcelonès (11.20 hores); i, Sector Químic de Tordera (12.00 hores). Transcorreguts 10 minuts des de l'activació de cada sirena, es tornaran a activar per fer el senyal de fi d'alerta.
Seguiment de la prova
Els mitjans de comunicació que vulguin fer seguiment de l'activació podran fer-ho a les 10.30 hores a la sirena ubicada a Salou (avinguda de la Pedrera de la urbanització Covamar), on hi haurà el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora i representants de l'Ajuntament de Salou.
Roda de premsa – valoració
Un cop finalitzat l'exercici, a les dependències del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya a Tarragona (CECAT), al voltant de les 12.30 hores, el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, i la directora dels serveis territorials del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a Tarragona, Hortènsia Grau, entre d'altres autoritats municipals, atendran els mitjans de comunicació.

TEMA: Seguiment i valoració exercici de sirenes
DIA: Dimecres, 29 d'abril de 2009
HORA i LLOC: Seguiment: 10.30 hores a Salou (avinguda de la Pedrera de la urbanització Covamar)
Valoració: 12.30 hores al CECAT Tarragona (Autovia Tarragona-Reus. T-11 km 14)
Cerdanyola del Vallès, 28 d'abril de 2009
12.30 hores

12:30|.Centre de Coordinació Operativa de Catalunya a Tarragona (Autovia Tarragona-Reus. T-11 km 14)|Reus (El Baix Camp)

Protecció Civil farà un exercici d'activació de sirenes a 24 municipis de Catalunya. El director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, farà seguiment de l'exercici a les 10.30 hores des de la nova sirena instal·lada a Salou (av. de la Pedrera de la urbanització Covamar). Un cop finalitzat l'exercici, a les 12.30 hores, el director general i la directora dels serveis territorials d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a Tarragona, Hortènsia Grau, entre d'altres autoritats municipals, atendran els mitjans de comunicació.