El departament d'Acció Social i Ciutadania lliura la Medalla Centenària a Martiriana Lleveria

query_builder   3 abril 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El departament d'Acció Social i Ciutadania lliura la Medalla Centenària a Martiriana Lleveria

L'acte de lliurament se celebrarà diumenge al seu domicili de Corbera d'Ebre
El director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania a Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, lliurarà el proper diumenge, dia 5, la Medalla Centenària a Martiriana Lleveria Bosquet. L’acte tindrà lloc a les 12.00 hores al seu domicili de Corbera d’Ebre.
 
L’homenatjada va néixer a Corbera d’Ebre el 4 d’abril de 1909. Es va casar l’any 1933 amb Tomàs Frisach Alvarez i va tenir cinc filles i un fill, que l’han fet àvia de quatre netes i cinc néts que, al seu torn, l’han fet besàvia de cinc nenes i tres nens, de moment. Durant la guerra civil van haver de refugiar-se a Tarragona i, de tornada a Corbera, es van trobar la casa destrossada i les terres ermes; al principi van haver de treballar dur per tirar la família endavant. Actualment és vídua i conviu amb el seu fill Esteve i, juntament amb la seva filla Alberta, que també viu a Corbera, procuren que no li manqui de res.
 
La Medalla Centenària és una iniciativa de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania. Es tracta d’una medalla d’argent gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.
 

12:00|.Carrer Terra Alta, 28|Corbera d'Ebre (La Terra Alta)

El director dels serveis territorials d'Acció Social i Ciutadania a les Terres de l'Ebre, Adam Tomàs, lliurarà la medalla centenària a Martiriana Lleveria, nascuda a Corbera d'Ebre el 4 d'abril de 1909.