Aquest migdia, roda de premsa de proclamació del guanyador del Premi Internacional Catalunya 2009

query_builder   11 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

Aquest migdia, roda de premsa de proclamació del guanyador del Premi Internacional Catalunya 2009

·        Enguany se celebra la XXI edició d’aquest guardó, atorgat pel Govern català per reconèixer aquelles persones que han contribuït a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món
 
·        En aquesta edició s’han presentat 210 candidatures, provinents de 63 països, 12 de les quals han estat seleccionades com a finalistes
 
·        El president Montilla lliurarà el Premi el proper 30 de juny, en el decurs d’un acte institucional al Palau de la Generalitat
 
 
Avui dilluns, 11 de maig, tindrà lloc la proclamació del guanyador de la XXI edició del Premi Internacional Catalunya 2009. El nom es farà públic en el decurs d’una roda de premsa que oferiran el secretari general adjunt de la Presidència, Jordi Menéndez, i el president delegat del Premi, Xavier Rubert de Ventós, a les 12.00 hores, a la Sala de premsa del Palau de la Generalitat.
 
Un total de 210 candidatures s’han presentat en aquesta edició del Premi. D’aquestes, han passat a la votació final 12, que són: el cineasta Luis G.Berlanga; l’artista Louise Bourgeois; el pintor David Hockney; els fotògrafs Joan Fontcuberta i Andreas Gursky; el pintor Lucien Freud; l’artista Dani Karavan; el pintor Antonio López; l’escriptor Haruki Murakami; l’arquitecte Oscar Niemeyer; la pintora Paula Rego; l’artista Bill Viola, i el poeta Adam Zagajewski. (S’adjunta dossier de premsa de les candidatures i dels finalistes).
 
El president de la Generalitat i president del Premi, José Montilla, lliurarà aquest guardó en el decurs d’una cerimònia que tindrà lloc al Palau de la Generalitat el proper 30 de juny.
 
El Premi Internacional Catalunya està dotat amb 100.000 euros i amb l’escultura “La clau i la lletra” d’Antoni Tàpies, i és atorgat anualment pel Govern català a aquelles persones que han contribuït de manera decisiva a desenvolupar els valors culturals, científics o humans. El jurat del Premi està format per personalitats rellevants del món de la ciència, l’economia, les arts i la cultura.
 
També prendrà part en la roda de premsa la secretària del Premi, Teresa Sala.
 
 
Recordatori
 
Acte: Roda de premsa de proclamació del guanyador del Premi Internacional
           Catalunya 2009.
Dia:    Avui dilluns, 11 de maig
Hora: 12.00 hores
Lloc: Sala de premsa del Palau de la Generalitat
 

12:00|.Palau de la Generalitat|Barcelona (El Barcelonès)

Avui dilluns, 11 de maig, tindrà lloc la proclamació del guanyador de la XXI edició del Premi Internacional Catalunya 2009. El nom es farà públic en el decurs d’una roda de premsa que oferiran el secretari general adjunt de la Presidència, Jordi Menéndez, i el president delegat del Premi, Xavier Rubert de Ventós.