El president Montilla es reunirà amb el comissari Orban durant la visita que inicia avui a Barcelona

query_builder   29 novembre 2007 00:00

event_note Nota de premsa

El president Montilla es reunirà amb el comissari Orban durant la visita que inicia avui a Barcelona

Catalunya ha comptat amb la visita del president Barroso i tres comissaris europeus més en els darrers quinze dies
El president de la Generalitat, José Montilla, rebrà demà, 30 de novembre a les 14 hores, el comissari europeu responsable de la cartera de Multilingüisme, el romanès Leonard Orban. El president oferirà un dinar a Orban al Palau de la Generalitat on abordaran l'Informe del Grup d'Alt Nivell sobre Multilingüisme de la Unió Europea, que el comissari va presentar el passat 10 d'octubre al plenari del Comitè de les Regions que es va celebrar a Brussel·les. L'informe valora positivament el sistema d'immersió lingüística establert amb èxit a Catalunya.

El comissari Orban arribarà avui a Barcelona on visitarà, a les 10.30 hores, acompanyat del conseller d'Educació, Ernest Maragall, i de la secretària per a la Unió Europea, Anna Terrón, el CEIP Ausiàs March de Barcelona, amb l'objectiu de conèixer el sistema d'immersió lingüística als centres catalans, i especialment en aquells on conviuen alumnes de diversa procedència. Aquest sistema va ser identificat com a model de gestió del multilingüisme a l'informe del Grup d'Alt Nivell sobre Multilingüisme.

Demà, dia 30 de novembre, el comissari Orban pronunciarà la conferència inaugural de les jornades "Multilingüisme i llengua pròpia", que anirà a càrrec del professor Stephen Hagen, expert en multilingüisme. L'acte, que se celebrarà a l'auditori del Palau de la Generalitat a les 12.00 hores, estarà presidit per Orban que presentarà les principals línies de la política de la Unió Europea en multilingüisme. La secretària per a la Unió Europea moderarà l'acte, en el qual també intervindrà el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan.

A les 10.30 hores, el comissari europeu tindrà una trobada al Parlament de Catalunya amb el president de la cambra, Ernest Benach.

Per diferents compromisos, Catalunya haurà rebut als darrers quinze dies la visita del president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, i tres comissaris més: la comissària luxemburguesa Viviane Reding, responsable de Societat de la Informació i dels Mitjans de Comunicació, la neerlandesa Neelie Kroes, responsable de Competència, i el comissari Orban.

Nota: La trobada entre el president Montilla i el comissari Orban serà a porta tancada, però es podran prendre imatges a l'inici.

14:00|.Palau de la Generalitat (pl. Sant Jaume, 4)|Barcelona (El Barcelonès)

El president de la Generalitat, José Montilla, rebrà el comissari europeu responsable de la cartera de Multilingüisme, el romanès Leonard Orban. El president oferirà un dinar a Orban al Palau de la Generalitat on abordaran l'Informe del Grup d'Alt Nivell sobre Multilingüisme de la Unió Europea.