El president Montilla presideix demà l'acte de reconeixement als 92 estudiants preuniversitaris pel seu talent científic

query_builder   15 maig 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El president Montilla presideix demà l'acte de reconeixement als 92 estudiants preuniversitaris pel seu talent científic

 
·        Acompanyat del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa lliurarà un diploma als joves guanyadors el 2008 de premis relacionats amb la ciència i la tecnologia atorgats per una vintena d’institucions de la societat catalana en el marc del programa Enginycat
 
·        Enginycat està impulsat per la Generalitat mitjançant el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa (DIUE en col·laboració amb els departaments d’Educació, Governació, Treball i d’Acció Social i Ciutadania.
 
 
El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; presidirà demà dissabte, 16 de maig, l’acte de reconeixement del talent científic de 92 alumnes preuniversitaris catalans guanyadors el 2008 de diferents premis relacionats amb la ciència i la tecnologia, atorgats per un vintena d’institucions de la societat catalana (administracions, universitats, ajuntaments i fundacions).
 
L’acte, anomenat Festa de l’Enginy, tindrà lloc a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) , a dos quarts de dotze del migdia, i forma part del programa del Govern de Catalunya Enginycat d’impuls a les enginyeries i les vocacions cientificotècniques, iniciat l’octubre de 2008. Més de 17.000 alumnes preuniversitaris catalans han participat d’ençà en les seves activitats.
 
El  president lliurarà un diploma específic de reconeixement del talent científic a cadascun dels  92 alumnes. Hi haurà parlaments del conseller Huguet; del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Antoni Giró; del professor de Sistemes Electrotècnics i Automàtics a l’IIES SEP La Garrotxa d’Olot, Antoni Moreno; del fundador de l’empresa TMT Factory, Xavier Verdaguer; del director d’Enginycat, Lluís Jofre, i de Gerarg Marull, que parlarà en nom dels premiats. El president clourà l’acte amb un parlament.
 
També hi seran presents la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, i del president de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), Rafael Español, entre d’altres.
 
Enginycat està impulsat per la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa (DIUE) –des del Comissionat per a Universitats i Recerca- i en col·laboració amb els departaments d’Educació, Governació, Treball i d’Acció Social i Ciutadania. És un programa multidisciplinari executat a través de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que té com a objectius principals atreure més joves als estudis tècnics -en especial entre les dones-, millorar els resultats acadèmics dels estudiants d’enginyeries i l’encaix laboral entre oferta i demanda, i perfeccionar l’educació científica i tècnica en l’àmbit preuniversitari.
 

11:25|.Edifici Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya|Barcelona (El Barcelonès)

El president Montilla presideix demà l’acte de  reconeixement als 92 estudiants preuniversitaris pel seu talent científic